Συνεργασία για το ΔΗΠΕΘΕ και την Αρχαία Θουρία

«Ανασυνθέτουμε την πολιτιστική μας παρουσία σε μια δύσκολη χρονική περίοδο και παρά την τραγική μείωση των πόρων αποδεικνύουμε ότι έχουμε την ικανότητα να βρίσκουμε πόρους για τον πολιτισμό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

κατά την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και τις ανασκαφές στην αρχαία Θουρία, με το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013.

Στόχος μας είναι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, αφενός να καταστήσουμε το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας πρωτοποριακό περιφερειακό θέατρο και, αφετέρου να αναδείξουμε τον χώρο της Αρχαίας Θουρίας, όπου συνεχώς νέα ευρήματα αποκαλύπτουν ένα σημαντικό πολιτισμό.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει ήδη οικονομικά το ΔΗΠΕΘΕ και στο μέλλον θα συνεισφέρει εκ νέου, ενώ για την αρχαία Θουρία έχει εξασφαλίσει 150.000 ευρώ μέσω του ταμείου πυροπλήκτων.

Η συνεργασία αυτή τόνισε ο Περιφερειάρχης αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι ισχυρισμοί για προβλήματα μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου, αποδεικνύονται αίολοι και επικίνδυνοι.

Ο κ. Νίκας από την πλευρά του έκανε λόγο για δημιουργική και αποδοτική συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον χώρο του πολιτισμού και τόνισε ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την ουσιαστική συνδρομή της Περιφέρειας.     

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ