Κατασβέστηκαν πλήρως οι πυρκαγιές στη Λακωνία

Κατασβέστηκαν πλήρως οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν: α) στις 13:30 της 01-04-2013 σε δασική έκταση στην Κουμουστά Τ/Κ Ξηροκαμπίου Δ/ Ε Φάριδος Λακωνίας, β) στις 13:15 της 02-04-2013 σε αγροτοδασική έκταση στη Λακόπετρα Καρυών και

γ) στις 19:43 της 03-04-2013 σε δασική έκταση στον Άγιο Κωνσταντίνο Μυστρά.

Σε κάθε περίπτωση η κινητοποίηση της Υπηρεσίας μας υπήρξε άμεση με πολύ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ από την πρώτη στιγμή συμμετείχε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Νομού Λακωνίας. Συνολικά, στην κατάσβεση και των τριών πυρκαγιών έλαβαν μέρος  από την  Π.Υ. Σπάρτης και από όμορες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες τριάντα πέντε (35) οχήματα και εβδομήντα (70) πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα συνολικής δύναμης είκοσι πέντε (25) ατόμων, υδροφόρες του Δήμου Σπάρτης καθώς και Αστυνομικοί για τη ρύθμιση της κίνησης των οχημάτων εκτάκτων αναγκών και για την αντιμετώπιση των όποιων άλλων θεμάτων προέκυπταν. Επίσης, από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις δύο (2) Canadair CL- 415. Σημειώνεται ότι, το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν, όμως οι συντονισμένες προσπάθειες έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των εν λόγω πυρκαγιών συντόνιζε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Πύραρχος κ. Χρύσανθος Αθανασόπουλος, ενώ μετέβη και ο Διοικητής Περ/κής Δ/σης Πυρ/κών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιόβας, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα και ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος.

Προανάκριση για τα αίτια των ανωτέρω πυρκαγιών διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Σπάρτης. Για τα αίτια όμως, που προκάλεσαν την πυρκαγιά στην Κουμουστά Τ/Κ Ξηροκαμπίου διενεργεί προανάκριση η Π.Υ. Σπάρτης σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.)

Ο   Διοικητής  
Χρύσανθος Κ. Αθανασόπουλος Πύραρχος