2 ΡΟΜΑ … σάρωναν καταστήματα και οχήματα στη Λακωνία!

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 6 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών και αποπειρών κλοπών σε καταστήματα, καθώς και μία κλοπή οχήματος, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 34 και 18 ετών αντίστοιχα, εκ των οποίων ο 34χρονος συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη 4 συνεργούς τους, αγνώστων στοιχείων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, σε διάφορες συνθέσεις, διέπραξαν τις  ακόλουθες περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών:

•Την 17.4.2015 το απόγευμα, στη Σκάλα Λακωνίας, αφαίρεσαν όχημα ημεδαπής.

•Τις βραδινές ώρες της 17/18.4.2015, στη Νεάπολη Λακωνίας, διέρρηξαν τέσσερα καταστήματα ημεδαπών και αφαίρεσαν συνολικά χρήματα και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

•Την 18.4.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ελίκα Λακωνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

•Την 18.4.2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Δαιμονιά Λακωνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

Κατά τις έρευνες, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -47,42- ευρώ, ως προερχόμενο από την διάπραξη κλοπών, ενώ το προαναφερόμενο αφαιρεθέν όχημα, βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του.

Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για το εντοπισμό και τη σύλληψη του 18χρονου, την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.