Στο studio του FLY 89.7 οι PES Activists

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την καταπολέμηση της βίας ενάντια στις γυναίκες, οι Ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σπάρτης/ PES Activists Sparti θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση με θέμα την έμφυλη βία και ζητήματα ισότητας που ανακύπτουν σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής στη σύγχρονη Ευρώπη και τη σύγχρονη Ελλάδα. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί το ζήτημα της βίας που υφίστανται τα άτομα λόγω φύλου και η οποία μπορεί να λάβει διάφορες μορφές (σωματική, ψυχολογική, λεκτική, κλπ) και να παρουσιασθεί σε όλο το φάσμα της κοινωνικής μας ζωής, ακόμη και στην σύγχρονη και αναπτυγμένη Ευρώπη. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, παραμένει επίκαιρο και είναι ανάγκη να του αποδοθεί η ανάλογη βαρύτητα και προσοχή, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα ολοένα αυξανόμενο, ιδίως εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ομιλητές της εκδήλωσής μας θα είναι η Αντιπρόεδρος των PES Women, Ζέφη Δημαδάμα, η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και κοινωνική λειτουργός, Παναγιώτα Φλεβαράκη, η Συντονίστρια των Ακτιβιστών ΕΣΚ της Αθήνας, Μάρα Λύσσαρη και η Συντονίστρια των Ακτιβιστών ΕΣΚ της Σπάρτης, Τέτα Θεοδωροπούλου. Την εκδήλωση θα συντονίζει το μέλος των Ακτιβιστών ΕΣΚ της Σπάρτης, Νίκος Ηλιάδης.

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να παραβρεθείτε στην εκδήλωσή μας και να συμμετάσχετε σε μία συζήτηση για ένα κοινωνικό φαινόμενο που είναι παρόν στην καθημερινότητά μας, στο δρόμο, στη γειτονιά μας, στο σχολείο, στον εργασιακό χώρο και αφορά όλους μας ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, επαγγέλματος, μορφωτικού επιπέδου. Πρόκειται για ένα ζήτημα πολύ ευαίσθητο και δυσχερώς διαχειρίσιμο, ιδίως σε μικρότερες κοινωνίες όπως αυτή της Σπάρτης και του νομού Λακωνίας. Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, τα αίτια και τους λόγους που οδηγούν σε αυτό, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους δύναται να αντιμετωπισθεί τόσο από την Πολιτεία όσο και με τη συνδρομή της ίδιας της κοινωνίας.

Σας περιμένουμε την 5η Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτης (Δωριέων 11).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των Ακτιβιστών ΕΣΚ της Σπάρτης

ΑΚΟΥ – ΜΙΛΑ – ΔΡΑΣΕ

Εκδήλωση με θέμα: «Έμφυλη Βία και ζητήματα Ισότητας στη σύγχρονη Ευρώπη»

Για την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση μίλησαν σήμερα στην πρωινή ζώνη του FLY και το Χάρη Βασιλάκο η Τέτα Θεοδωροπούλου και ο Νίκος Ηλιάδης.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη