Δύο φωτιές ξέσπασαν χθες στη Μάνη! 12 στρέμματα στη στάχτη!

Την 03/09/2015 και περί ώρα 04:10 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή «Γιάλια» του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης κινητοποιήθηκε άμεσα με δύο πυροσβεστικά οχήματα, με πλήρωμα πέντε αντρών συνολικά,

επιχειρώντας κατάσβεση σε δασική έκταση. Επίσης στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμε και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης με την διάθεση οχημάτων και Υπαλλήλων των Υπηρεσιών του.

Την ίδια ημέρα και περί ώρα 05:30 εκδηλώθηκε έτερο συμβάν πυρκαγιάς στην περιοχή «Μπουλαριοί» του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης και εκεί κινητοποιήθηκε άμεσα με τρία πυροσβεστικά οχήματα, με πλήρωμα έξι αντρών συνολικά.

Οι ανωτέρω πυρκαγιές τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο στις 13:50 της ιδίας ημέρας και κατασβήστηκαν πλήρως, στις 15:30 της ιδίας ημέρας. Από τις παραπάνω πυρκαγιές κάηκε  δασική έκταση δώδεκα  στρεμμάτων περίπου.

Επικεφαλής συντονισμού και διαχείρισης των επίγειων μέσων που επιχειρούσαν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκαν στις ανωτέρω περιοχές, τέθηκε ο Αν. Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρεόπολης Πυραγός Μιχαλόπουλος Ευθύμιος. Τα αίτια της ανωτέρω πυρκαγιάς ερευνώνται από το Ανακριτικό Γραφείο της Υπηρεσίας.