Τι επιφυλάσσει το 1ο Που … Σου … Κου … στη Βαμβακού;

Έναν όμορφο Γιορτινό Κύκλο Εκδηλώσεων επιφυλάσσει και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαμβακούς “Νέα Ζωή” για τους Βαμβακίτες και τους φίλους τους! Το ΔΣ του Συλλόγου διοργανώνει με μεράκι και πολλή αγάπη μουσικές παραστάσεις,

παραδοσιακά γλέντια, αθλητικά γεγονότα, ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά, ενημερωτικές ημερίδες, τιμητικές εκδηλώσεις, από τις 26 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου, και σας προσκαλεί να περάσετε … Που Σου Κου στη Βαμβακού!

Το προσεχές Σάββατο, οι εκδηλώσεις ξεκινούν με πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και Υπαίθρια συνεστίαση στο διαμορφωμένο χώρο των Πηγών. Το βράδυ 26ης Ιουλίου, στις 10.00 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία Βαμβακούς, θα λάβει χώρα το Ετήσιο Παραδοσιακό Πανηγύρι με τον Παναγιώτη Αγγελακόπουλο στο δημοτικό τραγούδι και το Βασίλη Βήλο στο κλαρίνο. Μας συντροφεύουν μουσικά: Σπύρος Καππάκος στο ακορντεόν, Ηλίας Καππάκος στην κιθάρα και το λαούτο, Γιώργος Ζήτσας στο μπουζούκι, Μιχάλης Δανιάς στο βιολί, Χρήστος Λυκουρέντζος στα κρουστά και Ειρήνη Τουμπάκη στο τραγούδι

Το πρωί της 27ης Ιουλίου 2014, θα λάβει χώρα πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο δεξί κλίτος του Καθεδρικού Ναού στο οποίο τιμάται η χάρη του Αγίου Παντελεήμονα. Μετά το πέρας της λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου. Το βράδυ της 27ης Ιουλίου 2014, στις 10.00 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία Βαμβακούς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή διοργανώνει μία μουσική παράσταση αφιερωμένη στο αυθεντικό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι των τελευταίων 30 ετών. Τραγουδούν Ηλίας Καππάκος και Ειρήνη Τουμπάκη.

Φυσικά, ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για τους μικρούς επισκέπτες του χωριού! 27 – 29 Ιουλίου 2014, στη Βαμβακού, θα πραγματοποιηθούν Παιδαγωγικές δράσεις ψυχαγωγίας από την ηθοποιό – εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, Ελένη Ζαχοπούλου Δημιουργική Απασχόληση των παιδιών από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης.Σύνθημα: “Παί – ΖΩ στη Βαμβακού! Ένα χωριό όλο παιχνίδι”

{youtube}QAk9jgvj0v0{/youtube}