Εντυπωσίασε το 1ο Φεστιβάλ Καρυδιού & Γαστρονομίας στη Βαμβακού

Με φόντο τον πανέμορφο Πάρνωνα, σε ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό, διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού στη Βαμβακού! Ο Πολυχώρος Ονείρων Αντάμωμα πλημμύρισε γεύσεις,

αρώματα και κόσμο από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, καθιστώντας το εγχείρημα του διοργανωτή, Πολιτιστικού Συλλόγου Νέα Ζωή, ιδιαίτερα αποδοτικό κι ελπιδοφόρο!

Την εκδήλωση άνοιξε η σχολή χορού Viva La Danza με το Βασίλη Κουλουκάκο και τη Λουίζα Αναστασοπούλου σε ένα αυθεντικό αργεντίνικο tango, ενώ στο χασάπικο που ακολούθησε συμμετείχε και η Καλλιόπη Μαραπά! Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέα Ζωή, Χάρης Βασιλάκος, κάλεσε τον καθηγητή χορού και ιδιοκτήτη της σχολής, κο Κουλουκάκο, να μιλήσει για την ανταπόκριση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια το tango στη Λακωνία -και όχι μόνο- αλλά και για τη μοναδική συνάντηση που θα λάβει χώρα, εντός του Δεκεμβρίου, στη Σπάρτη, με πρωταγωνιστή φυσικά το αργεντίνικο tango!

Ακολούθως, ο γνωστός pastry chef, Χρήστος Βέργαδος, ο έμπειρος chef, Στέλιος Μαστοράκος και η ομάδα σπουδαστών μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Μαίρη Ντακόλια, Σταύρος Ντούρος, Lou Montoise και Βαγγέλης Στέφας παρέσυραν τους πολυάριθμους παρευρισκομένους στο μαγικό γαστρονομικό κόσμο του καρυδιού, αποκάλυψαν τα μυστικά της κουζίνας τους, λύνοντας γευστικές απορίες και υλοποίησαν μοναδικές συνταγές! Μάλιστα, ο Χρήστος και ο Στέλιος, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά το επικοινωνιακό τους χάρισμα, αλλά και το ταλέντο τους στο χώρο της γαστρονομίας, κατάφεραν να δώσουν μία σημαντική αμεσότητα στην επαφή τους με τον κόσμο, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης επαναδραστηριοποίησης των Βαμβακιτών στο χώρο της μαζικής παραγωγής καρυδιού, μιας και η κρίση αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία!

Τέλος, ο Χρήστος Βέργαδος και ο Στέλιος Μαστοράκος, όπως είχαν υποσχεθεί, μύησαν τους junior master chefs στα χώρο της ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας από κοινού μπισκότα με βάση το καρύδι και κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα όλων!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή, θέλοντας να ευχαριστήσει όσους αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες, για να βρεθούν στη Βαμβακού, πρόσφερε τσίπουρο και αναμνηστικές συσκευασίες με καρύδια της περιοχής, ενώ παράλληλα όσοι βρέθηκαν στον Πολυχώρο Ονείρων Αντάμωμα είχαν τη δυνατότητα να γευτούν μεταξύ άλλων αγριογούρουνο με κυδώνι και καρύδι, μελιτζανοσαλάτα με καρύδι και για επιδόρπιο μπακλαβά και καρυδόπιτα!

Εκ μέρους του Δήμου Σπάρτης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος Οινούντος, κυρία Τζένη Παπαστάθη, ο πρόεδρος της Τ.Κ Σπάρτης και δημοτικός σύμβουλος, κύριος Χρήστος Μακρής, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κύριος Βαγγέλης Βαλιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος, κύριος Γιώργος Λεμπέσης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή ευχαριστεί ολόθερμα το Χρήστο Βέργαδο, το Στέλιο Μαστοράκο, το Βασίλη Κουλουκάκο, τη Λουίζα Αναστασοπούλου, την Καλλιόπη Μαραπά, τη Μαίρη Ντακόλια, το Σταύρο Ντούρο, τη Lou Montoise και το Βαγγέλη Στέφα για την αποδοχή της πρόσκλησης, αλλά και για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης!
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ για την άψογη συνεργασία, την οικογένεια Σαφρά για την παραχώρηση του Πολυχώρου Ονείρων Αντάμωμα, την οικογένεια Βελδέκη για τη φιλοξενία στον παραδοσιακό Ξενώνα του χωριού και φυσικά τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού στη Βαμβακού!
 
Το γαστρονομικό … πείραμα, λοιπόν, πέτυχε, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή μέτρησε τις δυνάμεις του και έχοντας ως έρεισμα τη μαζική ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά του, ανανέωσε το ραντεβού του για το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού το 2014!

ΦΥΣΗκά … Βαμβακού!

{gallery}festivalg{/gallery}

{youtube}djwzoJ8rQF0{/youtube}