Συντηρούνται οι δρόμοι της Ανατολικής Μάνης

Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 το έργο με τίτλο:«Συντήρηση της με αριθμό 23 Επ.Ο. Αρεόπολης –Πύριχου –Χειμάρας – Κότρωνα – Αγριλιάς- Δρυαλίου-Νύμφη- κοκκάλας – Αγ. Κυπριανού – Λαγίας – Γερολιμένα» προϋπολογισμού 500.000,00€ από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.’

Το έργο προβλέπει να εκτελεσθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις των παραπάνω οδών που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος των οδών, καθώς και επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων.

Με την ευκαιρία δημοπράτησης του έργου, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα δήλωσε ότι η συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου κρίθηκε επιτακτική διότι εξυπηρετεί ολόκληρη την ανατολική Λακωνική Μάνη με πλήθος διάσπαρτων παραδοσιακών οικισμών που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται κατά πολύ ο πληθυσμός τους και δέχονται πολλούς επισκέπτες λόγω της άγριας ομορφιάς του μανιάτικου τοπιού, των δαντελωτών παραλιών, των πολλών βυζαντινών μνημείων και των πυργόσπιτων που δεσπόζουν στο Φλομοχώρι, στο Νύφι και στη Λάγια. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις υποδομές μας γιατί θεωρούμε ότι, μετά και την παράδοση του δρόμου Λεύκτρου – Σπάρτη και την ολοκλήρωση του δρόμου Σκούρα – Πυρί που προβλέπεται να παραδοθεί το Φθινόπωρο ο κυκλοφοριακός φόρτος προς τη νότια Λακωνία θα αυξηθεί.

Από γραφείο Αντιπεριφερειάρχη