Πνίγηκε η Λακωνία στις χασισοφυτείες!

Μπαράζ συλλήψεων τις τελευταίες ημέρες λόγω … δενδρυλλίων κάνναβης! Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, φυτεία αποτελούμενη συνολικά από -169- φυτά κάνναβης. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 34 και 38 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και έρευνα, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από -169- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 2,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν ο 34χρονος και ο 38χρονος, οι οποίοι εντοπίσθηκαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθησαν, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία τους, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, βρέθηκαν συνολικά κατασχέθηκαν:

• Ένα κυνηγετικό όπλο και ένα αεροβόλο όπλο,
• δύο μαχαίρια, δύο σουγιάδες και μία ξυφολόγχη,
• δύο γκλόπ,
• τέσσερα φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
• δύο θήκες όπλων,
• σπόροι κάνναβης,
• ζυγαριά ακριβείας,
• ασύρματος πομποδέκτης,
• τρία ζεύγη κυάλια,
• δύο κινητά τηλέφωνα
• το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ.

Επίσης, στο πλαίσιο οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Λακωνίας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, σε αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Σπάρτης, αντίστοιχα, δύο φυτείες κάνναβης, αποτελούμενες συνολικά από -1184- φυτά κάνναβης.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -82- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 εκατοστά έως 1,5 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας, βρέθηκε και κατασχέθηκε και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Στη δεύτερη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -1102- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1 μέτρο έως 3 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και τη διαμονή των καλλιεργητών εντός της φυτείας.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών των φυτειών.

Τέλος, εντοπίστηκαν δύο ακόμη φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Βρεσθένων, στις οποίες βρέθηκαν περισσότερα από 500 δένδρύλλια.

Διενεργείται προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.