Παράταση στα έργα του δρόμου Σπάρτη – Καλαμάτα

Παράταση δόθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποπεράτωση δύο έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ΕΟ Καλαμάτας – Σπάρτης.

Το πρώτο έργο αφορά στην «Επένδυση πρανών επαρχιακού και εθνικού δικτύου για αντιμετώπιση κατακρημνίσεων βραχωδών υλικών (τμήμα 82η εθν. οδός Καλαμάτας-Σπάρτης)», προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Το δεύτερο αφορά στο έργο «Βελτίωση – συντήρηση 82ης εθνικής οδού (τμήμα Σπάρτη – Καλαμάτα)», προϋπολογισμού 245.000 ευρώ. Όπως γράφει η εφημερίδα «Θάρρος», για το πρώτο έργο προβλέπεται να γίνουν εργασίες για την επένδυση με συρματόπλεγμα των βραχωδών πρανών σε θέσεις του δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης, όπου συμβαίνει κατάπτωση λίθων και βράχων. Έχει ολοκληρωθεί σε μία θέση (ΧΘ11+900) κατασκευή της επένδυσης των πρανών με πλήρως αγκυρούμενο πλέγμα σε μήκος μετώπου 72 μ., ήτοι έχει πραγματοποιηθεί το 27% του έργου. Για την περαίωση του έργου δόθηκε παράταση έως 31/8/2016.

Για το έργο της βελτίωσης του δρόμου προβλέπονται να γίνουν εργασίες αποκατάστασης των καθιζήσεων, που οφείλονται στην αυξημένη ροή των υδάτων τη χειμερινή περίοδο και κατασκευή νέας ή αντικατάσταση της φθαρμένης σήμανσης (οριζόντιας και κατακόρυφης) σε διάφορες θέσεις. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες που μπορούσαν να εκτελεστούν και δεν εμποδίζονταν από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον Ταΰγετο λόγω μεγάλου υψομέτρου. Το έως τώρα εκτελεσμένο φυσικό αντικείμενο ανέρχεται σε ποσοστό 55%. Δόθηκε παράταση εκτέλεσης του έργου έως 30/10/2016.