Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στον FLY: “Είμαι ανοιχτός και μιλάω με όλα τα κόμματα”

Λάβρος κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμφανίστηκε σήμερα, στην πρωινή ζώνη του FLY, ο βουλευτής Λακωνίας, κύριος Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος έκανε λόγο για … επαγγελματίες ψεύτες που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, για συνεταίρους των Ευρωπαίων και υπηρετικό προσωπικό των δανειστών, για ανερμάτιστους πολιτικούς, για τύπους που ντύνονται στρατάρχες και γυρίζουν το Αιγαίο, για απατεωνίες, αδιέξοδα, δικτατορικές ιστορίες και συνολικά για ένα λαϊκιστικό κόμμα, το οποίο βασίζεται σε πελατειακές σχέσεις και μικροπολιτική! Ειδικότερα:

Για το ασφαλιστικό και την κυβέρνηση
Η κυβέρνηση στηρίζεται στην επικοινωνία. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες ψεύτες. Ενάμιση χρόνο τώρα δεν έχουν πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Πήραν την ψήφο του, τον εξαπάτησαν και τώρα λένε συνέχεια ψέμματα.
Έπρεπε να κόψουμε 2 δισεκατομμύρια από το ασφαλιστικό, τα κόψαμε και ξαφνικά λένε ότι δεν κόψαμε τίποτα. Είναι πρωτόγνωρα αυτά που ακούμε.

Για τη συμφωνία με τους δανειστές

Πρέπει να γίνει συμφωνία. Θα προχωρήσουν οι Ευρωπαίοι. Έχουν βρει έναν πολύ καλό συνεταίρο στην Ελλάδα, ο οποίος τους κάνει όλα τα χατίρια. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν ένα καλό υπηρετικό προσωπικό στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δανειστών, κάνουν όλα τα χατίρια τους και η Ελλάδα προχωράει, οι Έλληνες φτωχαίνουν. Καταπληκτικοί. Έστησαν ένα πάρα πολύ ωραίο σκηνικό με την απεργία των ΜΜΕ και επίσης έκαναν εκτάκτως Διάσκεψη Προέδρων για να πάμε να ψηφίσουμε τα μέτρα το Σαββατοκύριακο. Για να μην ξέρει κανείς τίποτα. Δεν ενημερώθηκε κανείς. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Είναι μια απίθανη δικτατορική ιστορία οι άνθρωποι. Ξέρουν πολύ καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας, έχουν πολύ καλούς επικοινωνιολόγους, Αμερικάνους έχω μάθει. Μια χαρά τα πάνε.

Για τη στάση των κομμάτων απέναντι στον κ. Τσίπρα που «αλωνίζει»
Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή στον κύριο Τσίπρα να αλωνίζει. Δεν την έδωσα εγώ, ούτε τα κόμματα. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε τέσσερις φορές να βάλει πρώτο κόμμα στην Ελλάδα το ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινώντας από τις εκλογές του Μαΐου 2014.

Για τις επόμενες εκλογές και τις προβλέψεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ
Νομίζω ότι θα υποστεί όλα αυτά που κάνει. Πιστεύω ότι θα έχει την τύχη του Γιώργου Παπανδρέου που πήγε από το 44% στο 12%. Πιστεύω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ακριβώς την ίδια τύχη. Τα ψέμματα που λέει και τα αδιέξοδα που έχει να αντιμετωπίζει η κοινωνία με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτόγνωρα.

Για τις επιπτώσεις της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία
Αυτή η δεκαπεντάμηνη κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε δυσμενείς εξελίξεις σε όλους τους τομείς της χώρας: την οικονομία, τη σχέση με τους Ευρωπαίους, τη δυστοκία που εμφανίζει για την αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου, μια τεράστια φοροεπιδρομή, μια ψευδεπίγραφη παρέμβαση του ασφαλιστικού το οποίο στην ουσία είναι ένα μνημείο πολιτικαντισμού, λαϊκισμού, πελατειακών σχέσεων.

Για τις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση
Οι άνθρωποι είναι κρατιστές. Οι επιδόσεις σε καίριους τομείς που έχουν σχέση με την κοινωνία και το κοινωνικό κράτος, δηλαδή στην υγεία, στην παιδεία αποπνέουν μια βαθιά συντηρητική καμαρίλα.
Μονιμοποίηση καθηγητών στα πανεπιστήμια οι οποίοι δεν θα κριθούν καθόλου και θα πάνε να γίνουν επίκουροι για να ρίξουν πάλι το επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων το οποίο είχε διατηρηθεί σε ένα καλό επίπεδο τα προηγούμενα χρόνια.
Διορισμός 2000 ατόμων από το ΑΣΕΠ του 1997. Όλα αυτά είναι μέτρα ενός λαϊκίστικου κόμματος που θέλει να διατηρηθεί στην εξουσία με μηχανισμούς κρατισμού, θέλουν να ελέγχουν τη δημόσια διοίκηση, να ελέγχουν τους υπαλλήλους – οι οποίοι βέβαια ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ διότι πίστευαν ότι ούτε μειώσεις μισθών ούτε συντάξεων θα υπάρχουν. Και αυτή την στιγμή η Ελλάδα πηγαίνει με μαθηματική ακρίβεια προς τη δραχμή. Αυτό είναι το σχέδιό τους. Αυτό είναι το μεγαλείο των ανερμάτιστων πολιτικών τους.
Μετά από 40 χρόνια το ΝΑΤΟ αλωνίζει στο Αιγαίο και δεν ντρέπονται αυτοί οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια καυτηρίαζαν τον οποιονδήποτε. Δεν μιλάει κανείς.
Ή μήπως βλέπετε πια τις άθλιες εικόνες στον Πειραιά; Τις κρύβουν. Όλη η ιστορία είναι επικοινωνία.
Αυτό είναι το ήθος της Αριστεράς; Γιατί να ζητείται η ασυλία και να μην αρθεί απευθείας όταν τίθεται θέμα πόθεν έσχες των πολιτικών; Αυτή είναι η αθλιότητα του πολιτικού συστήματος.
Προχθές είχαν κλείσει τα ΜΜΕ, κάτι που δεν είχε γίνει ούτε επί Χούντας.

Για το ήθος της κυβέρνησης
Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένας αριστερός έχει αυτό το ύφος και το ήθος της εξουσίας. Αυτή είναι Θα ήταν η Αριστερά της ευαισθησίας, της υψηλής κουλτούρας, των αξιών, υπήρχε η ελπίδα ότι θα ήταν ο φορέας αλλαγής και ανατροπών στη χώρα. Γι’ αυτό τους ψήφισε και ο κόσμος. Διότι αυτοί οι ίδιοι που κυβερνάνε σήμερα είναι φορείς της κρίσης, είναι φορείς αστάθειας.

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις δηλώσεις του περί νομίσματος
Αυτά είναι μεγάλα λάθη γιατί δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για τις στρατηγικές επιλογές της χώρας. Αυτά αποτελούν βούτυρο στο ψωμί όλων εκείνων εγχώριων και ξένων παραγόντων που επιβουλεύονται την αδιαπραγμάτευτη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λάθος σε αυτό.

Για το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λακωνίας
Το έχω πει εδώ και καιρό. Αν σταματήσουν οι ροές δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί. Αν όμως υπάρξει συνέχεια των ροών, τότε σίγουρα και η Λακωνία θα έχει και μια τέτοια εμπειρία.

Για τις αποφάσεις του όσον αφορά στο πολιτικό του μέλλον
Είμαι ανοιχτός με όλα τα κόμματα, μιλάω με όλα τα κόμματα, αλλά δεν έχω πάρει καμιά απόφαση, όπως καταλαβαίνετε είναι και πολύ νωρίς βέβαια. Από εκεί και πέρα έχω φτιάξει έναν όμιλο, περιμένω την έγκριση ενός ομίλου αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς. Θέλω να μείνω σε αυτόν το χώρο, τον οποίο ξέρω καλά και θέλω να βοηθήσω όχι μόνο την κοινωνία της Λακωνίας αλλά την κοινωνία της Ελλάδος. Σε αυτό το πλαίσιο κινούμαι. Δεν έχω μπει σε μια διαδικασία εξεύρεσης πολιτικής στέγης. Είναι μια περίοδος αναπροσαρμογής για μένα.

Για την φήμη ότι μπορεί να πολιτευτεί εκτός Λακωνίας στις επόμενες εκλογές
Το έχουμε συζητήσει ξανά. Ή στη Λακωνία ή πουθενά. Έχω μια καλή δουλειά, την ξέρετε, θα κριθώ και για να γίνω τακτικός καθηγητής στο πανεπιστήμιο. Δεν μπορώ να πω τίποτα, είναι πολύ νωρίς, δεν έχω πάρει τις αποφάσεις μου.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη ποταμό του Λεωνίδα Γρηγοράκου στον αέρα του FLY!