Μοναδικός κορμός από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 8-10 άτομα
3 φλ τσ αλεύρι γ ο χ
1 κ γλ μπέκιν πάουντερ
2 καψουλάκια βανίλιας
1 1/2 φλ τσ ζάχαρη
7 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1/4 φλ τσ βούτυρο λιωμένο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
400 γρ μαρμελάδα , κρέμα ή πατέ κάστανου
10 μαρόν γλασέ, ψιλοκομμένα
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
κακάο και ολόκληρα μαρόν γλασέ για το γαρνίρισμα

Τρόπος παρασκευής
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο με αντιστάσεις, στους 200ο. Κοσκινίζετε το αλεύρι, με το μπέκιν και τις βανίλιες. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα ή το μίξερ την ζάχαρη με τους κρόκους
των αυγών, μέχρι να ασπρίσουν.
2.   Με τα ασπράδια των αυγών ετοιμάζετε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε στο μείγμα ζάχαρης-κρόκων, εναλλάξ με το αλεύρι. Τέλος ρίχνετε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις και κυκλικά από κάτω προς τα επάνω.
3.  Απλώνετε το γλυκό μείγμα σε ορθογώνιο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό βουτυρωμένο χαρτί και ισιώνετε την επιφάνεια του. Ψήνετε το παντεσπάνι για 30′ και το αφήνετε να κρυώσει. Το αναποδογυρίζετε, επάνω στον πάγκο της κουζίνας σας.
4.    Ξεκολλάτε το αντικολλητικό χαρτί. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ την σαντιγί με την κρέμα κάστανου, ή μαρμελάδα, ή πατέ κάστανου και τα ψιλοκομμένα μαρόν γλασέ. Στρώνετε επάνω στο παντεσπάνι το μισό μείγμα κάστανου και το τυλίγετε σε ρολό.
5.    Απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα κάστανου επάνω από το ρολό και στα πλαϊνά του. Αφήνετε τον κορμό να κρυώσει. Τον γαρνίρετε με κακάο και ολόκληρα μαρόν γλασέ και τον σερβίρετε
κομμένο σε φέτες.