Η Barcelona στη Σπάρτη!

Λίγες ημέρες έμειναν από την άφιξη της θρυλικής ομάδας παλαιμάχων της FC Barcelona ABJ στη Σπάρτη.

Η άφιξή των παλαιμάχων άσσων θα γίνει στο Ελ. Βενιζέλος, εκεί όπου θα τους υποδεχθούν άνθρωποι του ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΠΑΡΤΗΣ. Η αποστολή θα καταφθάσει στη Σπάρτη το βράδυ της Παρασκευής ενώ η διαμονή της ομάδας θα γίνει στο κέντρο της πόλης, στο ξενοδοχείο ΜΕΝΕΛΑΪΟΝ.

Το πρωινό του Σαββάτου, οι ποδοσφαιριστές της Barcelona θα επισκεφθούν σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και θα περιηγηθούν στο κέντρο της πόλης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, την ομάδα θα πλαισιώνουν οι φοιτητές του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στη 1:00 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο Παλαιό Δημαρχείο ενώ ο φιλανθρωπικός αγώνας θα ξεκινήσει στις 6:00 το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο Σπάρτης.

Αργότερα στις 9:00, θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα τις «διαχρονικές αξίες στον αθλητισμό» παρουσία παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, αθλητών, φοιτητών και κοινού με ελεύθερη είσοδο.

Τέλος, το βράδυ του Σαββάτου ο σύλλογος θα δεξιωθεί τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων καθώς και επίσημους προσκεκλημένους στο ξενοδοχείο ΜΕΝΕΛΑΪΟΝ.

Barcelona-ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ: Σε Ιερά Μητρόπολη και Κοινωνικό Παντοπωλείο τα έσοδα του αγώνα

Η έλευση των άσσων της Barcelona αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για μαζική προσέλευση φιλάθλων στο δημοτικό στάδιο Σπάρτης. Άλλωστε ο σκοπός είναι «ιερός», μιας και τα έσοδα του φιλανθρωπικού αγώνα που τιμά τη Σπάρτη και το Λακωνικό ποδόσφαιρο, θα δοθούν σε σημαντικότατους φορείς που διακρίνονται για το κοινωνικό τους έργο. Συγκεκριμένα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης και προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Σπάρτης. Όσο μεγαλύτερη θα είναι η προσέλευση του κόσμου τόσο σημαντικότερο και το φιλανθρωπικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παλαίμαχοι άσσοι της Barcelona βάση του καταστατικού σκοπού τους, δίνουν μόνον φιλανθρωπικούς αγώνες ανά την υφήλιο, χωρίς ωστόσο να αμείβονται. Για αυτούς τους ποδοσφαιριστές, οι φιλανθρωπικές αξίες που εκπορεύονται μέσα από το θρυλικό όνομα της Barcelona, είναι αυτές που μετράνε περισσότερο από όλα.