Εντυπωσίασε ο Θοδωρής Κρομμύδας στην απονομή του 1ου βραβείου!

Ένας μικρός μαθητής από τη Σπάρτη, ο Θοδωρής Κρομμύδας, συγκίνησε όσους συμμετείχαν στην τελετή απονομής των βραβείων που έλαβαν μέρος στον πέμπτο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό, που διοργανώνουν κάθε χρόνο, η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) και το Ερευνητικό Κέντρου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.POE.DIAGONISMOS.KROMYDAS.17.4.20163

Ο Θοδωρής Κρομμύδας, έλαβε το πρώτο βραβείο από το 1ο δημοτικό σχολείο Σπάρτης και έκανε το μακρινό ταξίδι να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

POE.DIAGONISMOS.KROMMYDAS.THEODOROS.2015.2016Μετά την βράβευσή του, πήρε το λόγο και τόνισε:

Ο Θοδωρής Κρομμύδας, παραδίδει την εικόνα της Παναγίας Σουμελά, στον πρόεδρο του σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»

Ονομάζομαι Θοδωρής Κρομμύδας και είμαι μαθητής του 1ου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης Λακωνίας. Η χαρά μου να βρίσκομαι εδώ μαζί σας είναι απερίγραπτη. Εγώ και οι συμμαθητές μας, με την παρότρυνση της δασκάλας μας κυρίας Μαρίας Αλιμήση, πήραμε μέρος σ’ αυτόν τον σπουδαίο διαγωνισμό με μεγάλη χαρά, διότι αφορά την ιστορία του Πόντου μας και περνάει σ’ εμάς τα παιδιά όμορφα μηνύματα προσφοράς και αλληλεγγύης με τον φιλανθρωπικό του χαρακτήρα.

Η ζωγραφιά του Θοδωρή Κρομμύδα από το 1ο δημοτικό σχολείο Σπάρτης, που απέσπασε το 1ο βραβείο του διαγωνισμού στην κατηγορία των δημοτικών σχολείων

Μέσα απ’ τη ζωγραφιά μου, προσπάθησα να απεικονίσω πόσο δύσκολη και πικρή είναι η προσφυγιά. Πόσο δύσκολο είναι να ξεκολλήσει η ψυχή απ’ την πατρίδα. Να αφήνεις πίσω το σπίτι σου, τις εκκλησίες σου, τους τάφους των προγόνων σου, τη γη και το χώμα που σε ανάθρεψε. Η γενοκτονία των Ποντίων δεν αφορά μόνο τους Πόντιους, αλλά όλους τους Έλληνες και την ανθρωπότητα. Ως ένδειξη αγάπης και σεβασμού για τον Πόντο μας θα ήθελα να χαρίσω στον σύλλογό σας την εικόνα της Παναγίας Σουμελά που έφτιαξα με πολλή αγάπη και ευλάβεια. Ήταν μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ μαζί σας.

Σας ευχαριστώ.

Ο Θοδωρής είναι γιος του συμπολίτη μας και φίλου αρτοποιού, Χρήστου Κρομμύδα! Και εις ανώτερα!

POE.DIAGONISMOS.KROMYDAS.17.4.20162