Δημοπράτηση δρόμου προς Αράχωβα προϋπολογισμού 190.000,00€

Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 το έργο με τίτλο: «Συντήρηση της με αριθμό 12 επαρχιακής οδού διακλάδωση Καρυών από 29ο χλμ. εθνικής οδού Σπάρτης – Τρίπολη» προϋπολογισμού 190.000,00€ από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.
Το έργο προβλέπει να εκτελεσθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις των παραπάνω οδών που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος των οδών, καθώς και επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων.
Με την ευκαιρία δημοπράτησης του έργου, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα δήλωσε ότι η συντήρηση του συγκεκριμένου επαρχιακού δρόμου κρίθηκε επιτακτική διότι η κατάστασή του κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω υψομέτρου και γεωμορφολογίας της περιοχής, επιδεινώνεται σωρευτικά, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί σημαντικές φθορές τόσο ο ασφαλτοτάπητας όσο και τα τεχνικά έργα. Η κ. Τζανετέα συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης έχουν εξασφαλίσει πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έχουν προγραμματίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τη δημοπράτηση σημαντικών έργων συντήρησης και οδοσήμανσης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Λακωνίας.