“Δεν θα περιμένουμε 20 χρόνια για το Νέο Μουσείο! Η Σπάρτη είναι ένα ζωντανό Μουσείο”

Σε 20 ημέρες η απόφαση για την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου!

Στον απόηχο της συνέντευξης του αντιδημάρχου Σπάρτης, κυρίου Π.Αργυρόπουλου, στον αέρα του FLY και οι αντιδράσεις συνεχίζονται για το θέμα της πεζοδρόμησης των οδών Παλαιολόγου, Λυκούργου, αλλά και των δρόμων Όθωνος Αμαλίας, Θερμοπυλών, Αρχιδάμου και Λεωνίδου. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης η σχετική μελέτη από τον καθηγητή συγκοινωνιολόγο του ΕΜΠ, κύριο Βλαστό, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα αυξηθούν οι επισκέπτες, καθώς θα εκτιμήσουν την πεζοδρόμηση. Οι ξένοι γνωρίζουν τη Σπάρτη από το σχολείο, αλλά εσείς δεν είστε συνεπείς με την ιστορία σας. Η πόλη είναι γεμάτη αυτοκίνητα. Τα ΙΧ δεν είναι συνδεδεμένα -πλέον- με την οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ένα μεγάλο θέμα που αφορά την πεζοδρόμηση είναι αυτό του πάρκινγκ, για το οποίο προβλέπεται στάθμευση εκτός του κέντρου της Σπάρτης. Από το μέτρο αυτό θα εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι των εν λόγω οδών. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κύριος Αργυρόπουλος στον αέρα του FLY θα κατασκευαστούν ποδηλατόδρομοι και θα αναδειχθούν οι πλατείες.

Οι αντιδράσεις
Από την πλευρά εμπόρων και επιχειρηματιών υπάρχουν διαφωνίες, δυσαρέσκεια και αντιδράσεις, μιας και θεωρούν ότι η πεζοδρόμηση ούτε θα φέρει περισσότερη εμπορική κίνηση ούτε θα ενισχύσει τον τουρισμό κι αυτό επειδή λείπουν οι βασικές υποδομές στη Σπάρτη. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες δρομολογείται η σύσταση Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων της Παλαιολόγου με σκοπό την ανατροπή της πεζοδρόμησης!

Η συνέντευξη του Π.Αργυρόπουλου στον FLY