Για … ψέματα κάνει λόγο το ΠΑΜΕ Οικοδόμων Σπάρτης

“Ειπώθηκαν ψέματα, που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν”

(απόσπασμα του Μενέλαου Λουντέμη από το βιβλίο του “Οδός Αβύσσου, αριθμός 0”)

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του κ. προέδρου του Σωματείου Οικοδόμων Σπάρτης, επιβεβαιώνεται η καταγγελία του ΠΑΜΕ, ότι δεν είχε συνεδριάσει το Δ.Σ. για τη συμμετοχή του στην απεργία στις 04/02/2016, αλλά είχε προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα μια υποτιθέμενη σύσκεψη.
Ας ξεκινήσουμε από το ότι για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 19/02/2016 δεν ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο, ως όφειλε, αλλά από τρίτο πρόσωπο και δεν γνωρίζαμε καν για ποιο θέμα θα συνεδριάζαμε. Μιας και οι εξελίξεις τρέχουν, τα αντιλαϊκά νομοσχέδια «ψήνονται», ο αγώνας των αγροτών συνεχίζεται, πιστεύαμε ότι το θέμα της συνεδρίασης θα ήταν η δράση του σωματείου μας για το επόμενο διάστημα. Για αυτό και για να γλιτώσουμε από τα επαναλαμβανόμενα ευτράπελα, της μέχρι τώρα θητείας του κ. προέδρου, καταθέσαμε γραπτώς τις προτάσεις μας σε σχέση με τη λειτουργία του σωματείου και προτείναμε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα, με Γενική Συνέλευση, περιοδείες σε γιαπιά και εργοτάξια, με κορύφωση την προκήρυξη 48ωρης απεργίας σε περίπτωση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τολμήσει και φέρει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη βουλή. Τις προτάσεις μας αυτές ζητήσαμε να σφραγιστούν και να περαστούν στο βιβλίο πρακτικών του Δ.Σ.
Αντί αυτής της συζήτησης, η συνεδρίαση αναλώθηκε στο να αποφασίσει ότι έγινε τελικά η συνεδρίαση στις 02/02/2016 και ότι στηρίζει τον πρόεδρο. Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι οι συνάδελφοι του Δ.Σ. αποφάσισαν ότι τελικά παρευρέθηκαν σε μια συνεδρίαση που δεν έγινε ποτέ, αλλά πραγματικά αναρωτιόμαστε αν για αυτό χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες.
Ο πρόεδρος όμως για να καλύψει το ψέμα του ότι δήθεν έγινε συνεδρίαση του Δ.Σ., αναγκάζεται να εφεύρει ένα νέο ψέμα που ακούει στο όνομα “σύσκεψη και συνεδρίαση” την προηγούμενη (01/02), για να αιτιολογήσει το γεγονός ότι στα τοπικά site δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση πριν την “κανονική” συνεδρίαση του Δ.Σ.
Απορούμε ποιος την συγκάλεσε αυτή την περιβόητη σύσκεψη, που ανακοινώθηκε και ποιος την αποφάσισε; Μήπως έγινε και άλλη συνεδρίαση φάντασμα, την προηγούμενη ημέρα και τρεις μέρες συνεδρίαζε το Δ.Σ. χωρίς σταματημό;
Πραγματικά πυρετός συσκέψεων και συνεδριάσεων, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχει κάνει τίποτα εδώ και ενάμιση χρόνο!!!!
Επειδή όμως αυτά δεν τα πιστεύουν ούτε και οι ίδιοι, συγκάλεσαν Δ.Σ. για να επιβεβαιώσουν (;!) το αυτονόητο κατά αυτούς, ενώ θα μπορούσαν πολύ απλά, να παρουσιάσουν το βιβλίο πρακτικών, αντί να σκέφτονται εδώ και 20 ημέρες τι θα απαντήσουν στο ΠΑΜΕ και τότε θα παραδεχόμασταν το λάθος μας και θα ανακαλούσαμε με δημόσια ανακοίνωσή μας.
Για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να σταματήσει το παραμύθι των “πρακτικών”, στις 2 – 3 συνεδριάσεις του Δ.Σ. που έχουν γίνει όλες κι όλες εδώ και ενάμιση χρόνο, δεν έχουν κρατηθεί πρακτικά, δεν έχουν υπογραφεί από κανέναν και με ευθύνη του προέδρου το σωματείο δεν λειτουργεί και στην πραγματικότητα είναι ένα ακόμη σωματείο “σφραγίδα” μακριά από τις ανάγκες των συναδέλφων.
Σχετικά με το ήθος που επικαλείται ο κ. πρόεδρος, το γνωρίσαμε πολύ καλά, προκειμένου να πάρει την καρέκλα και τη σφραγίδα του προέδρου! Επίσης, όσο αφορά την πορεία του στο κίνημα, ας έχει και λίγη μετριοπάθεια, εδώ οικοδόμοι με εξορίες, φυλακές και εκτελέσεις δεν καυχιόντουσαν ότι ήταν αγωνιστές, αλλά το έδειχναν με πράξεις και όχι με λόγια.
Τελικά όταν έχεις αντιΠΑΜΕ τύφλωση και πας να καλύψεις ένα ψέμα με ένα άλλο εκτίθεσαι ακόμα περισσότερο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε ξανά σε κάποιο νέο ψέμα και ότι το σωματείο θα έχει κανονική λειτουργία.

ΠΑΜΕ Οικοδόμων Σπάρτης