Αυτοκινητόδρομος Μορέας: Βρέχει χρήματα από το Υποδομών, έφτασε στα 128,7εκ.ευρώ

Επιπλέον 57,22εκ.ευρώ δεσμέυθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών για να αποδοθούν στον Αυτοκινητόδρομο Μορέα ανεβάζοντας το συνολικό ποσό σε 128,75εκ.ευρώ.

Συγκεκριμένα δεσμεύθηκαν 50εκ.ευρώ για την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων του Δημοσίου βάση της συμφωνίας που υπεγράφη στις 12 Δεκεμβρίου 2015, ενώ με άλλη απόφαση αλλά για τον ίδιο λόγο δεσμεύθηκαν επιπλέον 7.224.310 ευρώ.

Να θυμίσουμε πως 3 μέρες πριν είχαν δεσμευθεί τα πρώτα 71.520.495,18 ευρώ από το Υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ.

Τα ποσά αυτά όταν αρχίσουν να αποδίδονται στο υπό ολοκλήρωση έργο θα επιταχύνουν το έργο που βρίσκεται σε τελικά στάδια κατασκευής. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες του ypodomes.com από το Υπουργείο Υποδομών, θα έχουμε “μάχη” για να καταφέρει να λειτουργήσει ο οδικός κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη έστω και οριακά πριν τον Πάσχα (χωρίς ωστόσο αυτό να έχει κλειδώσει καθώς θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες) ενώ η Περιμετρική Καλαμάτας θα παραδοθεί σε “δύο δόσεις” μία πιθανότατα τον Ιούλιο μέχρι τον Κόμβο Καρέλια ενώ συνολικά θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως παρά τις μεγάλες χρονικές αναμονές στην επανεκκίνηση του Αυτοκινητόδρομου Μορέα, τελικά θα είναι ο πρώτος από τους 5 αυτοκινητόδρομους με παραχώρηση που θα ολοκληρωθούν συνολικά και μάλιστα εντός του 2016.

Νίκος Καραγιάννης