Αναστολή εργασιών στο αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης

Στις αρχές Απριλίου ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στο σπουδαίο Αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης, ένα έργο πολύ σημαντικό για όλη την Αρκαδία.
Μάλιστα, εκείνη την περίοδο είχε δοθεί μία κοινή συνέντευξη τύπου από το Δήμο Μεγαλόπολης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων, τους Φίλους του Αρχαίου Θεάτρου και τη Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης όπου ανακοίνωναν με κάθε επισημότητα την έναρξη των εργασιών και τόνιζαν τη σπουδαιότητα του έργου.

Όπως γράφει το kalimera – arkadia, για να γίνουν αυτά τα έργα βγήκε προκήρυξη από το Υπουργείο Πολιτισμού και έγιναν μετά από αιτήσεις προσλήψεις 11 επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

Χθες το πρωί αναρτήθηκε στη Διαύγεια του Υπουργείου Πολιτισμού απόφαση που υπογράφει η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, Άννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου και προβλέπει «τη λύση της σύμβασης του παρακάτω προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του έργου «Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης για την υλοποίηση εργασιών «Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης» λόγω του ότι δεν ακολουθήθηκε από τον Δήμο Μεγαλόπολης, η νόμιμη διαδικασία για την εγκυρότητα της προγραμματικής σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 100 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκηση και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τις διατάξεις του άρθρου 8 (παρ. 9 και 10) του Ν. 4071/2012 (ΦΕΚ Α΄85).
1. Ευγενία Ζούζουλα, του Κωνσταντίνου, ΠΕ Αρχαιολόγος
2. Γεώργιος Καρατζάς, του Ηλία, ΠΕ Αρχιτέκτονας Μηχανικός
3. Δήμητρα Σωτηροπούλου, του Γεωργίου, ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός
4. Μαρία Μούση, του Αθανασίου, ΤΕ Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (ομάδα Α΄)
5. Κωνσταντίνα Κιρκιλή, του Γεωργίου, ΔΕ Τεχνικός Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης
6. Νικολέττα Πλατανίτη, του Θεόδωρου, ΔΕ Τεχνικός Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης
7. Κωνσταντίνα Γρίβα, του Νικολάου, ΔΕ Τεχνικός Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης
8. Φωτεινή Παπασωτηρίου, του Σωτηρίου, ΔΕ Τεχνικός Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης
9. Λεωνίδας Λυμπερόπουλος, του Ιωάννη, ΥΕ Ειδικευμένος Εργάτης
10. Γεώργιος Τριανταφυλλόπουλος, του Παναγιώτη, ΥΕ Ειδικευμένος Εργάτης
11. Δημήτριος Γιαννίκος, του Γεωργίου, ΥΕ Ειδικευμένος Εργάτης».
Είναι προφανές ότι στην απόφαση η ευθύνη για την εξέλιξη αυτή πέφτει στον Δήμο Μεγαλόπολης ο οποίος οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να καταθέσει δημοσίως τη δική του θέση για το τι συνέβη και χάθηκε η εργασία για 11 ανθρώπους, ενώ δημιουργήθηκε πρόβλημα στην πορεία των εργασιών του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης.