Πολυάριθμες συλλήψεις στους νομούς της Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Αργολίδας, τέσσερις ημεδαπές, ηλικίας 18, 22, 23 ετών και ανήλικη, αντίστοιχα, γιατί το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Ναύπλιο Αργολίδας, αφαίρεσαν από τέσσερα καταστήματα, διάφορα προϊόντα, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε αρμοδίως. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Επίσης, συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αρκαδίας, 32χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από τσάντα ημεδαπής κινητό τηλέφωνο και πορτοφόλι με χρήματα και προσωπικά έγγραφα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους, ενώ κατά τη σύλληψη του δήλωσε ψευδή στοιχεία της ταυτότητάς του στους αστυνομικούς. Επιπλέον, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Παράλληλα, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, δύο ημεδαποί ηλικίας 37 και 40 ετών, αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν όχημα ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Ακόμα, εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, μία περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 9.4.2016, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.

Συγχρόνως, συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Σπάρτης-Γυθείου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, 35χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε επτά ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Επιπλέον, συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γκάμπιας, γιατί παραθέτοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή και συγκεκριμένα ότι μπορεί να προβλέπει και να επεμβαίνει στο μέλλον σύμφωνα με την επιθυμία ατόμων που τον επισκέπτονταν, κατάφερνε να τους αποσπά χρήματα. Για την ίδια υπόθεση, κατηγορείται ακόμη ένα άτομο, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την ανωτέρω πράξη.

Επιπροσθέτως, συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 26χρονη ημεδαπή, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Τέλος, συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 49χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, όταν άγνωστος δράστης, μπήκε σε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού και με την χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησε και αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και αναζητείται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας.