Ο Δ.Ευρώτα στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ.  Ιωάννης Γρυπιώτης μετέβη στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να επισκεφθεί την 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Γρυπιώτης έκρινε επιβεβλημένη την παρουσία του στη ΔΕΘ δεδομένου ότι αποτελεί  ένα γεγονός διεθνούς εμβέλειας και σημείο αναφοράς στην οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της χώρας.
Στα πλαίσια της επισκέψεως του στη ΔΕΘ ο κ. Γρυπιώτης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με εκπροσώπους της «Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής» η οποία είναι ένα ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα και συνιστά κέντρο διδασκαλίας κι ερευνητικής αριστείας στην αειφόρο γεωργία και το περιβάλλον. Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος θα έχει την ευκαιρία να υποβάλει προτάσεις για την υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων όπως τη δημιουργία  του πρώτου θερμοκηπίου με «κομπόστ» στο Δήμο Ευρώτα. Το συγκεκριμένο εγχείρημα θα αποτελέσει μία πρωτοποριακή πρακτική και θα επιτευχθεί με την υποστήριξη της «Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής». Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών εδώ και αρκετά χρόνια. Άλλωστε ο κ. Γρυπιώτης έχει θέσει πρωταρχικό στόχο την αγροτική ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών κι επιδιώκει τη διαρκή επαφή με φορείς που μπορούν να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους και την επιστημονική τους κατάρτιση.
Στη συνέχεια θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη ΔΕΘ με συνάντηση με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, μία ευρεία πρωτοβουλία για τη συνεργασία μεταξύ περιφερειών, δήμων και πολιτών. Σε έναν ανοιχτό διάλογο θα γίνει προσέγγιση σε ζητήματα που αφορούν την αναπτυξιακή πολιτική ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα και την ενίσχυση και διάθεση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας.
 «Πρόθεσή μας είναι να ανοίγουμε τους ορίζοντες μας και να ενισχύουμε με κάθε τρόπο την εξωστρέφεια του Δήμου Ευρώτα σε κάθε ευκαιρία. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι μία τέτοια ευκαιρία», ανέφερε ο κ. Γρυπιώτης.