Ενοποιούνται τα Νοσοκομεία Ηλείας;

Με έγγραφό σας στις αρχές του μήνα ζητάτε από τον διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας να σας καταθέσει απόψεις σχετικά με την ενοποίηση των Ν.Μ της Ηλείας.

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την ενέργειά σας επειδή:
α) Δεν υφίσταται κάν νομικό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να γίνει η επεξεργασία και η κατάθεση των απόψεων.
β) Δεν έχει γίνει (έστω και τυπικά !!!!) καμία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
γ) Είναι γνωστό σε όλους ότι ενοποίηση σημαίνει υποβάθμιση και στο τέλος θάνατο – λουκέτο για όσες Ν.Μ. εμπλέκονται. Θυμίζουμε τις προεκλογικές εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης που δεσμευόταν για την κατάργηση των διασυνδέσεων και τη νομική αυτοτέλεια όλων των Νοσοκομείων.
δ) Γιατί τέλος επελέγησαν να σας καταθέσουν απόψεις τρείς διοικητές διασυνδεόμενων Ν.Μ. (Ηλεία –Αιτωλοακαρνανία – Αργολίδα) και όχι του συνόλου στην αρμοδιότητα της 6ης Υ.ΠΕ.????

Ζητάμε να αποσύρετε άμεσα το σχετικό σας έγγραφο.

Καλούμε τον διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας να μην καταθέσει καμία πρόταση-παρωδία σχετικά με ενοποίηση Ν.Μ. στο νομό μας. Στις προθέσεις μας μάλιστα εκτός των συνδικαλιστικών δράσεων είναι και η προσφυγή μας στη δικαιοσύνη.

Είναι βέβαια άξιο αναφοράς ότι πρίν λίγους μήνες το Δ.Σ. του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας αποφάσισε όχι μόνο να μην συναινέσει στην ενοποίηση των Ν.Μ. του νομού, αλλά να προτείνει μάλιστα την αυτονόμηση των εμπλεκόμενων Νοσοκομείων υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και αυτή η υφιστάμενη διασύνδεση όχι μόνο δεν έλυσε προβλήματα αλλά διόγκωσε και τα ήδη υπάρχοντα.

Σοβαρό θέμα επίσης είναι η έλλειψη προσωπικού λόγω μη αναπλήρωσης των αποχωρήσεων και των πολλών ρουσφετολογικών μετακινήσεων –μετατάξεων προς άλλες υπηρεσίες.

Ειδικά νοσηλευτικό – παραιατρικό προσωπικό εργάζεται κατά παράβαση της σχετικής εργατικής νομοθεσίας (εκούσια πολλές φορές προκειμένου να καλύπτονται οι βάρδιες). Νοσηλεύτριες καλούνται σε 48 ώρες να κάνουν και τρείς βάρδιες. Τα χειρουργεία καλύπτονται με υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού. Παραιατρικό προσωπικό έχει κάνει «σπίτι του» την υπηρεσία. Οι ανθρώπινες αντοχές έχουν και όρια. Το προσωπικό έχει καταρρεύσει.

Σας καλούμε να ενισχύσετε τη Ν.Μ. Αμαλιάδας με το απαραίτητο προσωπικό και με απόφασή σας να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι μετακινημένοι υπάλληλοι που έχουν μετακινηθεί προς άλλες υπηρεσίες. Στη διάθεσή σας όποτε μας ζητήσετε πίνακες με όλα τα στοιχεία που προαναφέρουμε.

Κοινοποίηση : 1. Δ/τή Γ.Ν. Ηλείας
2. Αν. Δ/τή Γ.Ν. Ηλείας
3. Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
4. Μ.Μ.Ε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ