Ηλεία-Δηλητηρίαση: Κάτι πήγε στραβά με την προβατίνα που μαγείρεψε η παπαδιά

37 άτομα στο νοσοκομείο - Η συγνώμη από τον παπά του χωριού

Η παπαδιά του χωριού ήταν αυτή που μαγείρεψε την προβατίνα, που, όπως όλα δείχνουν, ήταν αυτή που έστειλε 37 άτομα στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση, στην Ηλεία.

Σύμφωνα με τους κατοίκους που βρέθηκαν στο νοσοκομείο, η προβατίνα ευθυνόταν για την τροφική δηλητηρίαση, ενώ ο παπάς της ενορίας που έκανε το πανηγύρι επιβεβαίωσε στον Alpha πως την είχε φτιάξει η παπαδιά.

Η παπαδιά επί δέκα χρόνια μαγειρεύει τη βραστή προβατίνα, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής την εμπιστεύονταν λόγω των «εξαιρετικών μαγειρικών ικανοτήτων της», όπως ανέφεραν. Γι’ αυτό έγινε ανάρπαστο το φαγητό, το οποίο όμως αυτή τη φορά αποδείχθηκε χαλασμένο…

Ο παπάς της ενορίας απολογήθηκε στους κατοίκους ζητώντας συγγνώμη, αμφισβητώντας, ωστόσο, αν έφταιγε η προβατίνα, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί κάποιος να «παρενέβη» στα φαγητά.

«Έχει δέκα χρόνια που μαγειρεύει και ήθελαν οι συντοπίτες να το συνεχίσουμε. Ποτέ δεν είχε γίνει κάτι. Υπήρχαν αρνιά, η προβατίνα η βραστή, φράουλες, γλυκά, τόσα και τόσα γλυκά. Κάτι έγινε, το τι, κανείς δεν ξέρει. Αλλοι λένε ότι ήταν το βραστό. Κάθε χρόνο το μαγειρεύει η παπαδιά. Το ξαφρίζει, το πλένει, το βράζει. Χωρίς να ευθύνομαι, ζητάω συγγνώμη. Του χρόνου θα είναι όλα τυποποιημένα. Και όσοι θέλουν ας φάνε…»

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ – VIDEO