Κορυφώνεται η … έξοδος των εκδρομέων!

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την Αθήνα και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα, με προορισμό την επαρχία για λίγες μέρες ξεκούρασης.

Όπως μεταδίδει το CNN, η κίνηση σε σταθμούς ΚΤΕΛ και τρένων, αεροδρόμια, λιμάνια είναι ιδιαίτερα αυξημένη ήδη από την Μεγάλη Πέμπτη, με τις αρμόδιες Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας, ενώ λόγω της αυξημένης ζήτησης, τόσο στα ΚΤΕΛ, όσο και τα τρένα έχουν προγραμματίσει επιπλέον δρομολόγια, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των εκδρομέων.
Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από την Μεγάλη Τετάρτη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, από όπου έχουν ήδη περάσει χιλιάδες εκδρομείς που επέλεξαν να περάσουν το Πάσχα σε κάποιο νησί των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, του Αργοσαρωνικού, του Βορείου Αιγαίου και την Κρήτη.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ως αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας αναχώρησαν 39 πλοία, ενώ για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 22 αναχωρήσεις πλοίων από τον Πειραιά, 13 από τη Ραφήνα και έξι από το Λαύριο.

Σε επιφυλακή βρίσκεται το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς, συμβουλεύοντας ειδικά όσους έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από την αναχώρηση του πλοίου τους.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με Πάρο και Κέρκυρα να αποτελούν τους δημοφιλέστερους προορισμούς, για τους οποίους έχουν προγραμματιστεί και έξτρα πτήσεις και τσάρτερ για να καλυφθούν οι ανάγκες των εκδρομέων.

Δημοφιλείς προορισμοί για τις ημέρες του Πάσχα είναι και η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Λάρνακα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος.

Πληρότητες 100% στα ΚΤΕΛ, αυξάνεται η χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών
Με πληρότητα 100% αναχώρησαν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ από τους σταθμούς του Κηφισού, αλλά και των Λιοσίων, με τους υπεύθυνους να προγραμματίζουν και επιπλέον δρομολόγια για κάποιους προορισμούς, προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση. Το διήμερα Μεγάλη Πέμπτη-Μεγάλη Παρασκευή υπολογίζεται να πραγματοποιηθούν πάνω από χίλια δρομολόγια από τους σταθμούς των ΚΤΕΛ, μεταφέροντας περισσότερους από 50.000 επιβάτες στους προορισμούς που έχουν επιλέξει να περάσουν το Πάσχα.

Την ίδια ώρα, με αύξηση της χωρητικότητας των αμαξοστοιχιών θα επιχειρήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των ημερών και να διευκολύνει τους εκδρομείς που επέλεξαν να φτάσουν στον προορισμό τους με το τρένο. Όπως έκανε γνωστό η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αυξάνονται οι χωρητικότητες των αμαξοστοιχιών μέχρι και το πρώτο πρωινό δρομολόγιο του Μεγάλου Σαββάτου.

Κορυφώνεται η έξοδος στις εθνικές οδούς
Την Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων προς την επαρχία, με την κίνηση στις εθνικές οδούς να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Χιλιάδες αυτοκίνητα έχουν ήδη περάσει τις τελευταίες ημέρες τόσο από τα διόδια της Ελευσίνας όσο κι από αυτά των Αφιδνών, ενώ και οι δυο κομβικές αρτηρίες που οδηγούν στην Πελοπόννησο και στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα είχαν αυξημένη κίνηση ως και την Μεγάλη Πέμπτη.