Χοιρινό με δεντρολίβανο

Με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
4 χοιρινά φιλέτα
1 κ σ σέρι
χυμός και ξύσμα 1 πορτοκαλιού
2 κλαράκια δεντρολίβανο
2 κ τσ κορν φλάουρ
αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Κόβετε τα φιλέτα οριζόντια στα δύο, τα τοποθετείτε σε ένα ρηχό σκεύος και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Αναμειγνύετε το σέρι με το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα περιχύνετε με το μείγμα. Προσθέτετε το δεντρολίβανο και αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 15′.
2. Ψήνετε τα φιλέτα στο γκριλ για 7′-8′ και από τις 2 πλευρές. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τη μαρινάδα και προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Βράζετε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
3. Σερβίρετε τα φιλέτα με τη σάλτσα και τα συνοδεύετε με βρασμένο αρακά και πατάτες.