Ξέφραγο αμπέλι το γήπεδο 5χ5 στο Κολυμβητήριο Σπάρτης | Πλήρης εγκατάλειψη

Ρεπορτάζ FLY 89.7 & flynews.gr | VIDEO+ΦΩΤΟ

Ξέφραγο αμπέλι, κέντρο διερχομένων, πλήρως εγκαταλελειμμένο και πολλά ακόμη θα μπορούσε να πει κανείς αντικρίζοντας το γήπεδο 5χ5, στην περιοχή του κολυμβητηρίου Σπάρτης. Ένας χώρος – κόσμημα, μέχρι πρότινος, βρίσκεται πλέον στο έλεος της αδιαφορίας, όπως μπορεί κάποιος να συμπεράνει, κρίνοντας από τη φθορά που έχει υποστεί, τα σκουπίδια που το κατακλύζουν και την παντελή έλλειψη φύλαξης.

Σε αντίστοιχα άθλια κατάσταση βρίσκεται και ο εσωτερικός χώρος, ο οποίος σε τίποτα δεν θυμίζει τις ένδοξες πρώτες ημέρες λειτουργίας του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του FLY, κάθε απόγευμα το γήπεδο καταλαμβάνεται από πρόσφυγες – μετανάστες, οι οποίοι φυσικά έχουν κάθε δικαίωμα στην άθληση, αλλά όχι στις φραστικές επιθέσεις προς τους ανηλίκους που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο. Έτσι, τα παιδιά αναγκάζονται να παίξουν στο δρόμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Επιπλέον, πολυάριθμες είναι οι καταγγελίες των γειτόνων για οχλαγωγία και διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Τα ερωτήματα πολλά: Πού είναι οι υπεύθυνοι; Ποιά θέση λαμβάνει ο δήμος; Γιατί εγκαταλείφθηκε πλήρως ο χώρος;

Ο FLY, πάντα κοντά στον πολίτη, καταδεικνύει ένα ακόμα ζήτημα  με κοινωνικές προεκτάσεις, μέσα από το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ, το οποίο θα συνεχιστεί στο flynews.gr και το ραδιόφωνο του FLY. Θα ακολουθήσουν και απαντήσεις των αρμοδίων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες