Καταγγελία εναντίον της δίωξης της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Καλαμάτας

"Η διοίκηση επιδιώκει με την πειθαρχική δίωξη να τρομοκρατήσει γονείς και εργαζόμενους"

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την “πειθαρχική δίωξη” της διοίκησης του ΟΑΕΔ εναντίον της εργαζόμενης στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Καλαμάτας του ΟΑΕΔ, Αγγελικής Ρηγανάκου, η οποία είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καλαμάτας (μέλος της ΟΓΕ).

Η εργαζόμενη και πρόεδρος του Συλλόγου μας διώκεται επειδή με άρθρο της που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, ενημέρωσε το λαό της πόλης ότι η διοίκηση του ΟΑΕΔ σκοπεύει να προχωρήσει σε “αναστολή λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού” για την νέα χρονιά με σκοπό να πραγματοποιηθούν οικοδομικές εργασίες.

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ την καλεί σε “απολογία” και την κατηγορεί ότι υπέπεσε “στο πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς και ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός Υπηρεσίας”. Η διοίκηση του ΟΑΕΔ διώκει την εργαζόμενη γιατί έκανε το αυτονόητο καθήκον της: ενημέρωσε τους γονείς και το λαό της πόλης για το δικαίωμα των παιδιών τους στην Προσχολική Αγωγή. Γιατί διεκδίκησε να δοθεί προσωρινή λύση στο κτιριακό πρόβλημα από τη διοίκηση και την κυβέρνηση ώστε να λειτουργήσει ο Σταθμός κανονικά με τη νέα σχολική χρονιά. Γιατί ζήτησε να φτιαχτεί σύγχρονο κτίριο που να διασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων.

Η διοίκηση επιδιώκει με την πειθαρχική δίωξη να τρομοκρατήσει γονείς και εργαζόμενους για να σταματήσουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Για να κάνουμε πίσω από τα δικαιώματα τα δικά μας και των οικογενειών μας. Δε θα τους περάσει !

Καμία δίωξη δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες μας για

δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός από την πρώτη στιγμή λειτούργησε σε ακατάλληλο κτίριο για την αποστολή του. Χρόνια τώρα, εργαζόμενοι γονείς έχουν προχωρήσει σε διαβήματα και σε καταγγελίες. Καμία κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα του παιδικού σταθμού. Οι όποιες διορθωτικές παρεμβάσεις και η υποστελέχωση δεν εξασφαλίζουν την συνέχεια της λειτουργίας του σταθμού αλλά και την ασφάλεια των παιδιών.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας από την ίδρυση της παλεύει για Δημόσια και Δωρεάν Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά χωρίς όρους και

προϋποθέσεις. Για σχολεία με ασφαλή κτίρια και με το απαραίτητο προσωπικό που να εργάζεται με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η προσχολική αγωγή είναι αναγκαία για την σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού που του δίνει τα εφόδια για την υπόλοιπη ζωή του. Γι αυτό η Προσχολική Αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού. Δεν ανεχόμαστε να κάνουμε εκπτώσεις από αυτό που είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τα παιδιά μας!

Στεκόμαστε αλληλέγγυες στην συναγωνίστρια και απαιτούμε από την κυβέρνηση:

· Να σταματήσει εδώ και τώρα η δίωξη της εργαζόμενης Αγγελικής Ρηγανάκου. Η καταστολή και το κλίμα τρομοκρατίας δεν θα περάσει.

· Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των γονιών και των εργαζομένων του Σταθμού.

Αθήνα 20/7/2020

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ