Της Σπάρτης τα ευτράπελα: Ο υπόνομος και το νερό

Άρθρο του Βαγγέλη Μητράκου

Βεβαίως , μπροστά στα πολλά και μεγάλα προβλήματα της Σπάρτης , τούτο εδώ , μπορεί να φαίνεται αμελητέο . Όμως , είναι τόσο πολλά τα «αμελητέα» της Σπάρτης, ώστε το άθροισμά τους γίνεται αρκούντως σοβαρό για τη λειτουργία της πόλης και για την καθημερινότητα των κατοίκων .
Ο υπόνομος της φωτογραφίας βρίσκεται στη διασταύρωση Μαραθώνος και Χαμαρέτου (στη ΝΔ γωνία της πλατείας ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΟΥ) με «βαριά υποχρέωση» να «μαζεύει» τα νερά της Μαραθώνος αλλά και της παράλληλης σ’ αυτήν οδού Παυσανίου , καθώς και της Χαμαρέτου στο τμήμα της ανάμεσα στις δύο παραπάνω οδούς . Να σημειωθεί πως καμιά από τις τρεις οδούς δεν διαθέτει δικό της αποχετευτικό ομβρίων υδάτων .
Κατηφορίζουν , λοιπόν , τα νερά της βροχής ή εκείνα των οικιακών δραστηριοτήτων από την Παυσανίου , στρίβουν αριστερά στην Χαμαρέτου , κυλάνε στο ρείθρο του δρόμου , πλησιάζουν τον υπόνομο και … ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ (!!!) 6-7 μέτρα μακριά του , αφού εκεί υπάρχει μια μικρή υψομετρική διαφορά . Σε πρώτη ανάγνωση το γεγονός αυτό μπορεί να προκαλεί θυμηδία όμως σε δεύτερη δημιουργεί προβληματισμό , αφού τα νερά αυτά λιμνάζουν , αν είναι λίγα , και πλημμυρίζουν τον δρόμο , αν είναι πολλά , με ό,τι δυσάρεστο αυτό συνεπάγεται .
Επανειλημμένως , ως δημότες και κάτοικοι του Ν. Κόσμου , έχουμε απευθυνθεί στον δήμο και στην ΔΕΥΑΣ (ΚΑΙ προφορικά ΚΑΙ εγγράφως) αλλά δεν έχει γίνει , δυστυχώς , ΤΙΠΟΤΕ .
Μήπως η νέα δημοτική αρχή μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα με ένα πολύ μικρό τεχνικό έργο, πριν έρθουν οι βροχές ;
Ίδωμεν !