Κώστας Τζιούμης: “Αναβαθμίζουμε το Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης”

Νέος σύγχρονος πολυχώρος στην αρκαδική πρωτεύουσα

Τη σύμβαση εκπόνησης της μελέτης για τη δημιουργική επανάχρηση και αποκατάσταση του Πνευματικού Κέντρου, συνυπόγραψαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης με την ανάδοχο εταιρεία.

Το κτήριο αποτελεί σημείο αναφοράς για την καθημερινότητα της Τρίπολης και λειτουργεί ως “τοπόσημο”, καθώς αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την διατήρηση της πολιτισμικής ταυτότητας της πόλης, αλλά και επηρεάζει τις συνθήκες ποιότητας ζωής αφού αντιπροσωπεύει ένα σταθερό ιστορικό και οικονομικό μέγεθος, με δυνατότητα επίδρασης σε διάφορα επίπεδα στην πόλη και στις διάφορες συλλογικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε αυτή.
Στόχος είναι το κτήριο να καταστεί πλέον ικανό να υπηρετήσει τον ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε και να φιλοξενεί στο εξής την κύρια πολιτιστική και συνεδριακή δραστηριότητα της πόλης ,αλλά και της ευρύτερης περιοχής , στην συχνότητα και στα μεγέθη που οι νέες του δυνατότητες, του προσδίδουν.
Αποτέλεσμα της επανάχρησής του είναι να αποτελέσει το σημαντικότερο «κόμβο» πολιτιστικής δράσης της πόλης της Τρίπολης αλλά και της περιοχής της Αρκαδίας.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ανάφερε: «Υπογράψαμε χθες τη σύμβαση για τη μελέτη του πνευματικού κέντρου, τη σύνταξη της οποίας αναλαμβάνει ένα μεγάλο μελετητικό γραφείο από την Αθήνα.
Ακολούθως θα γίνει διεθνής διαγωνισμός για το έργο, με προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ.
Για το κτήριο, προβλέπεται ασανσέρ, σύστημα πυρασφάλειας, πρόσβαση σε ΑΜΕΑ, νέοι χώροι για συνεδριάσεις και εκδηλώσεις, πλήρης ανακατασκευή του αμφιθεάτρου, αλλαγή κουφωμάτων, αλλά και σύστημα θέρμανσης και ψύξης.
Ευελπιστούμε το Πνευματικό Κέντρο μετά από 35χρονια –από την κατασκευή του- να γίνει ένα νέο – σύγχρονο κτίριο.
Η μελέτη θα είναι έτοιμη σε 3 με 4 μήνες και σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, θα ξεκινήσουν τα έργα στο Πνευματικό Κέντρο».