Τραγανά σφολιατάκια από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα

Υλικά1 φύλλο σφολιάτα κατεψυγμένη1 ασπράδι αυγού4 κ σ τριμμένη παρμεζάναλευκό και μαύρο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής1.    Αφήνετε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει και την απλώνετε πάνω στον πάγκο εργασίας. Την πασπαλίζετε με φρεσκοαλεσμένο λευκό πιπέρι. Πιέζετε με τον πλάστη ώστε το πιπέρι να κολλήσει στο φύλλο και στη συνέχεια με το ίδιο εργαλείο φτιάχνετε πολλούς ισομεγέθεις ρόμβους.2.    Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύετε την παρμεζάνα με το μαύρο πιπέρι. Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάτε ελαφρά το ασπράδι με πιρούνι και αλείφετε τους ρόμβους μόνο από τη μια πλευρά. Βυθίζετε αμέσως την ίδια πλευρά μέσα στο μείγμα πιπεριού-παρμεζάνας.3.    Τοποθετείτε τους ρόμβους πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το βάζετε στο ψυγείο για 30′ περίπου.4.    Ψήνετε σε αερόθερμο φούρνο, (κατευθείαν από το ψυγείο), τον οποίο έχετε προθερμάνει στους 160ο ή 170ο και στην επάνω σχάρα, για 10′-15′. Τα σερβίρετε σαν σνακ μαζί με απεριτίφ ή τσίπουρο.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φρεσκοαλεσμένο μείγμα από κόκκους μαύρους, πράσινους και ροζ πιπεριού, που δίνουν μια αρωματική και λιγότερο καυτερή γεύση.