Μπαράζ συλλήψεων στην Πελοπόννησο

Τι αναφέρει το Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθησαν, χθες (16.2.2022) το πρωί, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) Αργολίδας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Αργολίδας, δύο (2) άτομα, 30χρονος αλλοδαπός και 67χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στις οικίες τους και σε ποιμνιοστάσιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους, -6,8- γραμμαρίων, κυνηγητικό όπλο, -40- φυσίγγια, κάλυκας, καθώς και δακτυλίδι με σφραγιδόλιθο και βυζαντινό νόμισμα, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε αποθήκη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από την 17.9.2019 έως την 19.9.2022, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος 17χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Συνελήφθη, χθες (16.2.2022) το βράδυ, στο Μελιγαλά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) Μεσσηνίας, 43χρονος ημεδαπός, γιατί προσπάθησε να αφαιρέσει από κατάστημα ημεδαπής χρήματα, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός. Επιπλέον, κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής, που έγινε την 13.2.2022, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, 36χρονης και 37χρονου, για απάτη με υπολογιστή.