Τιμούμε τους ανθρώπους που κράτησαν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Σπάρτης

Η 12η Μαΐου έχασε πλέον το νόημα της γιορτής και της επετείου αλλά είναι η ημέρα που υπενθυμίζει σε όλους μας την ευθύνη που έχουμε απέναντι στου ασθενείς και την αγωνιστική στάση που πρέπει να κρατήσουμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.

Η 12η του Μαΐου ορίστηκε το 1965 ως Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό. Πέρασαν πρώτα όμως δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι, όπου οι νοσηλευτές κι οι νοσηλεύτριες κέρδιζαν τη μάχη σε ένα εντελώς διαφορετικό μέτωπο, πέρασε και μία πανδημία, αυτή της ισπανικής γρίπης, πέρασε η έξαρση της φυματίωσης, θεραπεύτηκε η λέπρα με την ανακάλυψη της πενικιλίνης κι όμως, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 1965 για να αναγνωριστεί -τυπικά- το λειτούργημα των ανθρώπων που βρίσκονται πάνω από το κεφάλι του ασθενή κάθε λεπτό του 24ωρου.

Εν έτη 2022 οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές μας, με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά το μεγάλο αγώνα για τη ζωή. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας COVID-19, όχι μόνο ανταποκρίθηκαν πλήρως στις ανάγκες της πρωτοφανούς κρίσης Δημόσιας Υγείας, αλλά υπερβαίνουν εαυτούς, ηγούνται, καινοτομούν, επιτελούν με απόλυτη επιτυχία το έργο τους και σε συνεργασία με τους γιατρούς μας και όλους τους επαγγελματίες υγείας έχουν συντελέσει να πετύχουμε κάτι αξιοθαύμαστο και καθόλου αυτονόητο και ακόμα περιμένουν να γίνουν πραγματικότητα οι διεκδικήσεις τους.

ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΆΡΣΗ ΤΏΝ ΑΝΑΣΤΟΛΏΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους τους αγωνιστές ( Νοσηλευτές-Νοσηλεύτριες)

Σωματείο εργαζομένων ΓΝ Σπάρτης
Ο Πρόεδρος
Γ. Κουλουβάκος