Τηγανητές μπανάνες καραμελέ

Μία μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
100 γρ φαρίνα
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
160 γρ νερό
2+2 κ σ σησαμέλαιο
4 μπανάνες
175 γρ ζάχαρη
1 κ σ σουσάμι

Τρόπος παρασκευής
1. Ζεσταίνετε σησαμέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ και τηγανίζετε για 2′-3′ μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
2. Για να φτιάξετε την καραμέλα βάζετε τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα 35 γρ νερό σε μικρό κατσαρολάκι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνετε το υπόλοιπο σησαμέλαιο (μια κουταλιά) και βράζετε μέχρις ότου αποκτήσουν το ξανθό χρώμα της καραμέλας.
3. Ρίχνετε στην καραμέλα τις τηγανητές μπανάνες και το σουσάμι και ανακατεύετε καλά. Για να κολλήσει καλά η καραμέλα στις μπανάνες μπορείτε να τις βυθίσετε με τρυπητή κουτάλα σε πολύ παγωμένο νερό.