Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή: Μεγάλες αντιδράσεις για την παρουσία μαχητή του Τάγματος Αζόφ

Αναγνωρίζουν το λάθος με τον Αζόφ στην Κυβέρνηση: Καλείται για εξηγήσεις ο Τασούλας

Μια κοινοβουλευτική διαδικασία υποστήριξης του ουκρανικού λαού, μετατράπηκε σε φιάσκο στην Βουλή όπου επανήλθε ο ναζιστικός λόγος.

Στο πρώτο κοινοβούλιο των τελευταίων χρόνων από το οποίο λείπει με απόφαση του ελληνικού λαού η (καταδικασμένη ως εγκληματική οργάνωση) Χρυσή Αυγή, δόθηκε «βήμα» σε μέλος του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ.

Παρέμβαση μέλους του προβλήθηκε βιντεοσκοπημένη στο πλαίσιο της ομιλίας του Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Το εν λόγω πρόσωπο που μιλά στο βίντεο δηλώνει «μαχητής» στην Μαριούπολη και διευκρινίζει ότι πολεμά ως μέλος του Τάγματος Αζόφ. Δηλαδή μία ναζιστική παραστρατιωτική οργάνωση που βαρύνεται με σειρά βάναυσων πράξεων και εδώ και χρόνια έχει διακηρυγμένη ναζιστική και ακραία ρατσιστική ιδεολογία.

Μετά την λήξη των παρεμβάσεων αυτών η εικόνα που παρουσίασαν τα έδρανα της Ν.Δ ήταν βουλευτές που χειρορκοτούσαν ένθερμα και όρθιοι.

Η κυβέρνηση παραδέχθηκε το λάθος με το μήνυμα του μέλους του τάγματος Αζόφ κατά την διάρκεια της ομιλίας Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από μερίδα της αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την συγκεκριμένη εξέλιξη στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής που έχει οριστεί να συνεδριάσει. Πάντως, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η προεδρία του κοινοβουλίου αναμένεται να δηλώσει ότι δεν γνώριζε ότι στην ομιλία Ζελένσκι θα περιλαμβάνεται το συγκεκριμένο βίντεο.