Ταχίνι Σαλάτα από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα της συνταγής

2 ποτήρια ταχίνι
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγο αλάτι

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε στο μίξερ το ταχίνι προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά το χλιαρό νερό μέχρι να αραιώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και αργά αργά το λάδι με το λεμόνι, μέχρι να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί. Πρέπει να προσέχετε όσο την χτυπάτε για να μην κόψει.

2. Βάζετε τη σαλάτα σε μπολ και τη γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μπορείτε να την φτιάξετε και χωρίς λάδι.