Τάρτα με φράουλες

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
Για το παντεσπάνι
1 κιλό αλεύρι μαλακό
5 αυγά
500 γρ βούτυρο
300 γρ ζάχαρη
25 γρ μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες

Τρόπος παρασκευής
(για 3 βάσεις τάρτας)
1. Πλάθετε όλα τα υλικά μαζί και χωρίζετε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη. Απλώνετε το κάθε κομμάτι στη φόρμα για τάρτες. Χτίζετε τη ζύμη με τα δάχτυλα σας να πάρει το σχήμα της φόρμας.
2. Ψήνετε στους 200ο σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο για 20′.
3. Όταν κρυώσει τη γεμίζετε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τη διακοσμείτε με φράουλες.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
(για 1 κιλό κρέμα)
1 κιλό γάλα
3 αυγά
180 γρ αλεύρι μαλακό
800 γρ ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ σ βούτυρο
1 βανίλια

Τρόπος παρασκευής
1. Ζεσταίνετε το γάλα και ρίχνετε ένα ένα τα αυγά. Κρατάτε λίγο κρύο γάλα και διαλύετε μέσα το αλεύρι. Όταν πάρει βράση το γάλα, προσθέτετε στην κατσαρόλα το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
2. Ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει η κρέμα και αρωματίζετε με το ξύσμα λεμονιού.