Στους Μολάους ο ΕΟΔΥ για τον τυχαιοποιημένο έλεγχο κορωνοϊού

Σε περίπτωση που έχετε εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνήστε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σας

Για τις επόμενες εβδομάδες, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στους Μολάους για την πραγματοποίηση του «τυχαιοποιημένου ελέγχου κορωνοϊού». Οι πολίτες που επιθυμούν να δηλώνουν την προθυμία τους να λάβουν μέρος σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για την Covid-19, μπορούν να το πράξουν μέσω της πλατφόρμας στην διεύθυνση: https://testing.gov.gr .

Η συμπλήρωση της φόρμας δεν εξασφαλίζει εξέταση, καθώς η επιλογή των εξεταζόμενων είναι αποτέλεσμα τυχαίας επιλογής μεταξύ των εθελοντών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Σε περίπτωση που έχετε εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνήστε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σας.

Εφόσον επιλεγείτε «για δωρεάν έλεγχο για COVID19» θα λάβετε στο τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στην φόρμα σχετικό μήνυμα (SMS) με την ημέρα, ώρα και διεύθυνση του κέντρου ελέγχου στο οποίο θα πρέπει να μεταβείτε. Την ημέρα της εξέτασης παρουσιάστε το SMS στο υγειονομικό προσωπικό, ώστε να εξεταστείτε κατά προτεραιότητα. Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται από το υγειονομικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια του γενικού απαγορευτικού (lockdown) και κατά την επίσκεψη στο σημείο εξέτασης, το SMS υπέχει θέση δικαιολογητικού μετακίνησης την ημέρα του ραντεβού. Επίσης η εξέταση αποτελεί δικαιολογημένη απουσία από την εργασία σας για 3 ώρες.