ΙΣΝ | Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης

Κατά την πρόσφατη Διαδικτυακή Παρουσίαση

Αγαπητοί φίλοι,

Σας ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον σας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με αφορμή τη δημιουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην ελληνική κοινωνία το 2025.

Ήταν η τρίτη φορά, από τον Ιούνιο του 2019, που διοργανώθηκε αυτή η συνάντηση και παρόλο που οι παρούσες συνθήκες της πανδημίας δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της δια ζώσης, η διαδικτυακή συζήτηση ήταν ιδιαίτερα ζωντανή χάρη στην ενεργή συμμετοχή σας, επιτρέποντάς μας να κρατήσουμε το διάλογο ανοιχτό.

Όπως ανέφερε ο κύριος Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του ΙΣΝ «Στόχος της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, με αιχμή τα τρία νέα νοσοκομεία, είναι να υποστηρίξουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, το δημόσιο σύστημα Υγείας, μιας και η πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας οφείλει να είναι προνόμιο όχι μόνο λίγων τυχερών αλλά όλων. Γι’ αυτό και ένας από τους βασικούς λόγους πίσω από τη δημιουργία αυτών των έργων είναι η βελτίωση της ζωής των κατοίκων της κάθε περιοχής. Σε εκείνους θα ανήκουν τα νοσοκομεία αυτά, μόλις ολοκληρωθούν, και για αυτό η φωνή τους έχει ιδιαίτερη σημασία. Η ανταλλαγή απόψεων, η διαφάνεια και η άρτια πληροφόρηση αποτελούν βασικά στοιχεία της διαδικασίας που ακολουθούμε. Για εμάς, στο ΙΣΝ, είναι θεμελιώδης αρχή πως η διαδικασία είναι εξίσου σημαντική με το τελικό έργο».

Μπορείτε να ξαναδείτε τη μαγνητοσκόπηση της συζήτησης στο διαθέσιμο σύνδεσμο ΕΔΩ

Καθώς οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της συζήτησης ήταν πολλές και δεν υπήρχε αρκετός χρόνος να απαντηθούν όλες, μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που δεν συζητήθηκαν ΕΔΩ.

Το ΙΣΝ θα συνεχίσει να διοργανώνει τις συναντήσεις αυτές 2 φορές το χρόνο. Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για τον Μάιο του 2021!

Σας ευχαριστούμε και πάλι όλους πολύ για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή σας.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος