Σπάρτη: Ξεράθηκαν πλατάνια πριν καν φυτευτούν

Ανησυχία στους πολίτες - Η τοποθέτηση του δήμου Σπάρτης

Δεν πρόλαβαν καν να τοποθετηθούν & να φυτευτούν τα πλατάνια στην Κ.Παλαιολόγου στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης της οδού και με απογοήτευση παρατηρήσαμε ότι κάποια εξ αυτών έχουν ξεραθεί και τα υπόλοιπα τείνουν προς αυτό το αποτέλεσμα εάν δεν υπάρξει η απαιτούμενη φροντίδα .

Πληθώρα μηνυμάτων από πολίτες στον FLY για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη .

Η τοποθέτηση του δήμου Σπάρτης

Επειδή γινόμαστε δέκτες της εύλογης ανησυχίας των συνδημοτών για την υγεία των πλατάνων που φυτεύτηκαν πρόσφατα στην οδό Παλαιολόγου στο πλαίσιο του έργου “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ”, το οποίο εκτελείται από την εργοληπτική επιχείρηση ΔΟΜΗΚΑΤ – Β. ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ Ε.Ε., ενημερώνουμε για τα εξής:
Η έντεχνη και ποιοτική εκτέλεση του έργου, συμπεριλαμβανομένης της φύτευσης και φροντίδας των πλατάνων μέχρι την παράδοση του έργου, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του αναδόχου. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου επισήμανε εγκαίρως και εγγράφως στον ανάδοχο τις επιφυλάξεις της ως προς τον χρόνο της φύτευσης και την αναγκαιότητα παρουσίας εξειδικευμένου προσωπικού.
Ο Δήμος δεν έχει δικαίωμα να επέμβει με κανέναν τρόπο σε έργο (ή τμήμα του) που δεν έχει παραδοθεί.
Σημειώνεται ότι από τη μελέτη προβλέπονται όλα όσα απαιτούνται για την καλή φύτευση: ειδικό σύστημα στήριξης των φυτών, άρδευση, τοποθέτηση ειδικών σωλήνων αερισμού ριζών, λίπανση κλπ.
Ευχόμαστε τελικώς τα δένδρα να ανακάμψουν και να συνεχιστεί ομαλά το έργο.