Σπάρτη: “Έφυγε” η Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου

Νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας

Σπάρτη. Από σήμερα είναι Φτωxότερος ο κόσμος του Πολιτισμού. “Έφυγε” μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας στο Νοσοκομείο Σπάρτης και τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο ΚΑΤ στην Αθήνα, η Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου, πρόεδρος του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος και σύζυγος του αείμνηστου Γεωργίου Σαϊνοπούλου .

Με καταγωγή από την Ηλεία η Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου ήταν μια γυναίκα δυναμική που προσέφερε τα μέγιστα στο χώρο του Πολιτισμού και όχι μόνο.

Η οικογένεια του FLY εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια.

 

Ανακοίνωση Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος

Με απέραντη θλίψη ανακοινώνουμε το χαμό της αγαπημένης μας και αξιοσέβαστης Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου, Προέδρου για πολλά χρόνια του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος. Πάντα ακούραστη, δυνατή με αμείωτο το ενδιαφέρον της για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, θα αποτελεί παντοτινό παράδειγμα για όλους εμάς. Αγαπούσε τη Σπάρτη σαν δική της πατρίδα και όλη της η ζωή ως συνοδοιπόρος του αείμνηστου συζύγου της ευπατρίδη Γεωργίου Σαϊνόπουλου στήριζε και συνέχισε το όραμά του.
Αγαπημένη μας Πρόεδρε, αιωνία σας η μνήμη. Θα είστε στην καρδιά μας για πάντα.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος

ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος, όταν πληροφορήθηκαν την απώλεια της αξιοσέβαστης Προέδρου του, εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη προσφορά της εκλιπούσης στον τόπο, το σπάνιο ήθος, την αξιοπρέπεια και το δυναμισμό που τη χαρακτήριζαν, καθώς και τη συνεχή στήριξη που με αυταπάρνηση πρόσφερε στον αείμνηστο σύζυγό της και το όραμά του μέχρι το τέλος, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση κατά την οποία αποφασίστηκαν τα εξής:
1) Να παραστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος στην εξόδιο ακολουθία της εκλιπούσης.
2) Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.
3) Να καταθέσει στη μνήμη της το ποσό των 1.000,00€ υπέρ των ευαγών ιδρυμάτων της Μητροπόλεως της πόλεώς μας.
4) Να αναρτηθεί μεσίστια η ελληνική σημαία επί τριήμερον στο Σαϊνοπούλειο Άλσος.
5) Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
6) Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

Τα μέλη
Παναγιώτης Μουζάκης
Βαρβάρα Αλοιμόνου- Βελδέκη
Απόστολος Αποστολόπουλος
Μεταξία Παπαποστόλου

 

Νεοκλής Κρητικός για την απώλεια της Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου

Με συγκίνηση και θλίψη έμαθα ότι η Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου απεβίωσε.
Η πρόεδρος του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος και σύζυγος του αείμνηστου Γεωργίου Σαϊνόπουλου, που στεκόταν πάντα δίπλα του, συνοδοιπόρος και συνδημιουργός, δεν είναι πια κοντά μας.
Μια κυρία ανοιχτόκαρδη, πνευματώδης, γενναιόδωρη, ξεχωριστή, που με αληθινό μεράκι προσέφερε πολλά και σημαντικά στον πολιτισμό της πόλης μας.
Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της και θα ζει για πάντα στην καρδιά και στη μνήμη μας.
Την αποχαιρετώ με σεβασμό κι ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε στον τόπο μας.
Εύχομαι να υπάρξουν στο μέλλον κι άλλοι ευεργέτες που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του ζεύγους Σαϊνόπουλου.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Σπάρτης, Π.Δούκα

Κράτησε ψηλά τη σημαία των ιδανικών του Δημάρχου και ευεργέτη της πόλης μας Γεωργίου Σαϊνόπουλου, δίνοντας με τους συνεργάτες της πνοή στο Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα.

Η Σπάρτη έχασε μια πραγματική αρχόντισσα, μια ακούραστη γυναίκα που εργαζόταν συνεχώς για το κοινό καλό!

Η παρακαταθήκη τους θα κοσμεί αιώνια τη Σπάρτη.

Θα μας λείψει πολύ!

Και σε μας και στην πόλη της Σπάρτης !

Καλό Παράδεισο Χρυσαυγή!

 

Έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο της Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου

Στην Σπάρτη σήμερα την 15η του μηνός Απριλίου του έτους 2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 π.μ συνήλθε, το Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης σε Έκτακτη Συνεδρίαση με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου και σε ένδειξη πένθους και ελαχίστου φόρου τιμής, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος :

ΨΗΦΙΣΜΑ

1.Να εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δ.Σ. στην οικογένεια και στους συγγενείς της εκλιπόντος .
2.Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.
3.Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο του Δήμου Σπάρτης.

 

«Έκδοση συλλυπητήριου ψηφίσματος για την απώλεια της κ. Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου, προέδρου του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος»
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια της κ.Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου, προέδρου του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος και συζύγου του αειμνήστου Γεωργίου Σαϊνόπουλου. Η αξιοσέβαστη, δραστήρια και δυναμική κα Χρυσαυγή προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον χώρο του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, στηρίζοντας και συνεχίζοντας το όραμα του ευπατρίδη συζύγου της. Ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την προσφορά της στην κοινωνία μας το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος ως ακολούθως:
ΨΗΦΙΣΜΑ
1. Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και τη βαθιά του θλίψη προς τους οικείους της εκλιπούσης.
2. Να παραστεί η Πρόεδρος και αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.

3. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.

4. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια της εκλιπούσης και να δημοσιευθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πόλης μας.

Για το ΔΣ του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος
Δήμου Σπάρτης

Η Πρόεδρος
Πρέβα Ευγενία

 

Ντία Τζανετέα: Συλλυπητήριο μήνυμα για τη θάνατο Χρυσαυγή Σαινοπούλου

Έφυγε η ηγερία και άξια σύντροφος του αείμνηστου ευπατρίδη Γ.Σαινόπουλου. Η Χρυσαυγή Σαινοπούλου συνέχισε ακάματα και επιτυχώς το έργο του και πραγμάτωσε συμπληρωματικά όσα εκείνος ονειρευόταν, Από σήμερα συναντιώνται ξανά στις γειτονιές των Αγγέλων και από εκεί από κοινού θα γνοιάζονται την πόλη που τόσο αγάπησαν και υπηρέτησαν παράγοντας πολιτισμό. Δε θα ξεχάσω ποτέ την αρχοντική μορφή της και την αμέριστη συμπαράστασή της σε κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο της αδιάκοπης συνεργασία μας. Αγαπημένη μας κ Χρυσαυγή, Η πόλη της Σπάρτης, ο κόσμος του Πολιτισμού και της Τέχνης με λύπη Σας αποχαιρετά και Σας κατευοδώνει με την ελπίδα ότι θα βρεθούν και άλλοι άξιοι μιμητές σας.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και στους συνεργάτες της

 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τη Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου.
Υπάρχουν άνθρωποι , των οποίων η πορεία ορίζει και διαμορφώνει τον κόσμο γύρω μας. Άνθρωποι σπάνιοι. Άνθρωποι αναντικατάστατοι. Ένας τέτοιος αναντικατάστατος άνθρωπος, ήταν η Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου.
Η Σπάρτη αποχαιρετά μια ενεργό πολίτη, ένα φωτεινό παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης για την πόλη, τον άνθρωπο και τον πολιτισμό.
Λένε ότι πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα βρίσκεται μια σπουδαία γυναίκα. Η Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου στεκόμενη πάντα δίπλα-και όχι πίσω- από τον αείμνηστο σύζυγο της Γεώργιο Σαϊνόπουλο, φώτισε μοναδικά την πορεία της Πόλης μας, ευεργετώντας τον τόπο με τη δράση και κυρίως με το έργο της.
Με την απώλεια της Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου κλείνει ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της Σπάρτης. Το ζεύγος Σαϊνόπουλου αποτέλεσε σημαντικό ευεργέτη της πόλης και συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάδειξη του πολιτισμικού της κεφαλαίου.
Εκφράζουμε στους οικείους της τα βαθιά μας συλλυπητήρια

 

Πέτρος Τατούλης

Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια της Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου προέδρου του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος και σύζυγο του αείμνηστου Γεωργίου Σαϊνόπουλου.
Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί της και κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού και ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όπου χάρη στις άοκνες προσπάθειες τόσο της ιδίας όσο και του συζύγου της το Ίδρυμα αποτελεί ένα φάρο ελπίδας και πολιτισμού για τη Λακωνία.
Η δυναμική και δραστήρια Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου θα παραμείνει για πάντα παράδειγμα προσήλωσης και συνέπειας στις Αρχές και τις Αξίες που πρεσβεύει τόσα χρόνια το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα με ιδιαιτέρες ευαισθησίες για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.
Θα έχω πάντοτε στη μνήμη μου αυτούς τους δύο σπουδαίους Ανθρώπους και μεγάλους Ευεργέτες για τη Λακωνία, που άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα και τεράστια παρακαταθήκη αγάπης και κοινωνικής προσφοράς.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης

Θλίψη και συγκίνηση κυριαρχούν στην πόλη μας, μετά την αναγγελία θανάτου της Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου.
Το Δ.Σ. του ΕΕΣ, Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
Η Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου, με ξεχωριστή αξιοπρέπεια και ήθος, στάθηκε πάντα πολύτιμη συμπαραστάτης και αρωγός στο όραμα του αείμνηστου συζύγου της, Γεωργίου Σαϊνόπουλου, επιλέγοντας αντί της φιλοκέρδειας και του ατομικισμού, την προσφορά στην τοπική κοινωνία.
Ευγνωμονούμε και θα μνημονεύουμε πάντα την αξιοπρεπή αυτή γυναίκα και τον αείμνηστο σύζυγό της, με την ελπίδα η λαμπρή παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν, να συνεχιστεί.

Για το ΔΣ του ΠΤ ΕΕΣ Σπάρτης
Η Πρόεδρος Ποτούλα Ορφανού