Μπάρες με σύκα και σουσάμι από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία ακόμη μοναδική συνταγή

Υλικά
100 γρ νιφάδες βρώμης
100 γρ ψιλοκομμένα καρύδια
50 γρ ηλιόσπορο
50 γρ κολοκυθόσπορο
50 γρ φυστίκια
100 γρ σουσάμι
150 γρ ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
50 γρ μαύρη ζάχαρη
150 γρ μέλι
50 γρ βούτυρο

Τρόπος παρασκευής
1.    Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο με την ζάχαρη και το μέλι και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν και ανακατέψτε τα για να ενωθούν.
2.    Σε ένα μπολ βάλτε τις νιφάδες βρώμης, τα καρύδια, τον ηλιόσπορο, τον κολοκυθόσπορο, τα φυστίκια και τα σύκα. Ρίξτε το μείγμα με το μέλι και ανακατέψτε.
3.    Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί και απλώστε το μείγμα. Στρώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και πασπαλίστε τα με το σουσάμι.
4.    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 175ο για 10′, αφήστε να κρυώσει και κόψτε σε ορθογώνια κομμάτια.