Σπανακόπιτα γλυκιά

Μία πολίτικη συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά1/2 κιλό σπανάκι1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη1/2 φλ τσ ελαιόλαδο1 φλ τσ σταφίδες ξανθές1 κ σ ζάχαρη1/2 κ γλ κανέλααλάτι και λευκό πιπέριλάδι για το άλειμμα των φύλλων

Τρόπος παρασκευής1.    Σε βαθιά, απλωτή κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Όταν γίνει διάφανο, έχετε έτοιμο το σπανάκι, πλυμένο και λεπτοκομμένο και το προσθέτετε στο κρεμμύδι να τσιγαριστούν μαζί, μέχρι να πιούν τα νερά τους.

2.   Ρίχνετε τότε τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

3.    Αλείφετε με λάδι τον πάτο και τα τοιχώματα ενός μέτριου σε μέγεθος ταψιού και στρώνετε τα μισά φύλλα, καλά λαδωμένα μεταξύ τους. Με ένα μυτερό μαχαίρι κόβετε την πίτα σε κομμάτια.

4.    Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε τη γλυκιά σπανακόπιτα για 1 ώρα περίπου. Όταν κρυώσει την σερβίρετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Είναι πεντανόστιμη!