Πώς φτιάχνουμε σπιτικό Κέτσαπ

Μία ακόμη συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
7 κιλά ντοματάκια πομοντόρια
2 σκελίδες σκόρδο
2 ξερά μέτρια κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνης
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
5-6 καρφάκια γαρύφαλλα
1 1/2 ξυλάκι κανέλας
1 κ σ πιπέρι σε κόκκους
1/2 φλ τσ ζάχαρη
2 φλ τσ ξύδι
2 1/2 κ γλ αλάτι
Τρόπος παρασκευής
1. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια, τα κόβετε στα 4 και τα βράζετε για 30′, μαζί με τις πιπεριές, το σκόρδο, το αλάτι και λίγο νερό. Τα σουρώνετε από την κατσαρόλα
με την τρυπητή κουτάλα και τα περνάτε από τον μύλο του πουρέ.
2. Στην συνέχεια το ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά δεμένα σε τούλι και συνεχίζετε το βράσιμο άλλα 30′, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
3. Περίπου 10′, πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, αφαιρείτε τα μπαχαρικά και προσθέτετε το ξύδι και την ζάχαρη. Κατεβάζετε την κατσαρόλα και αδειάζετε το κέτσαπ σε αποστειρωμένα βάζα.