Συνταγή για σαμσάδες από τη Μαίρη Παναγάκου

Η αγαπημένη σεφ, Μαίρη Παναγάκου, σε ακόμα μία ξεχωριστή συνταγή, αποκλειστικά για τους ακροατές του FLY 89,7 [Κάθε Παρασκευή 09:45 π.μ] και του Ενημερωτικού site Flynews.gr

Υλικά

Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι για  όλες τις χρήσεις | 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδοχλιαρό νερό |1 σφηνάκι τσίπουρο

Για τη γέμιση
2 ποτήρια σουσάμι, καβουρδισμένο και κοπανισμένο | 1 ποτήρι αμυγδαλόψιχα τριμμένη |
1/2 κ γλ γαρύφαλλο και 1 κ γλ κανέλ | λα | 1/2 ποτήρι ζάχαρη3 ποτήρια πετιμέζι, για το “μέλωμα”

Τρόπος παρασκευής
1. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το σουσάμι, τα αμύγδαλα, τα κανελλογαρύφαλλα και τη ζάχαρη. Σε μια άλλη λεκάνη ετοιμάζουμε τη ζύμη για το φύλλο. Ρίχνουμε το αλεύρι, 2 κ σ λάδι,το τσίπουρο και όσο χλιαρό νερό πάρει, για να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Την ανοίγουμε σε φύλλο μέτριο, το αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι και το στρώνουμε με γέμιση, μέχρι να
σκεπαστεί όλο το φύλλο.

2. Παίρνουμε μια βέργα πλασίματος, πάχους ενός μολυβιού, την τοποθετούμε στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε το φύλλο με τη γέμιση, 4-5 φορές γύρω από αυτό.

Σουρώνουμε το ρολό που έχουμε δημιουργήσει πιέζοντας το από τις δύο άκρες. Το βγάζουμε από τη βέργα και το κόβουμε σε λοξές ροδέλες, τις οποίες τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο φύλλο και με την υπόλοιπη γέμιση.

3. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30′ και όπως είναι ζεστά τα κομμάτια τα ρίχνουμε στο πετιμέζι και τα αφήνουμε για 10′. Τα βγάζουμε σε πιατέλα έτοιμα για σερβίρισμα. Αντί για
μούστο μπορούμε να τα βουτήξουμε σε σιρόπι με ζάχαρη και μέλι.