Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
250 γρ βούτυρο αγελαδινό
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
κανέλα και άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
Τρόπος παρασκευής
1. Λιώνετε το βούτυρο σε μπεν μαρί και αλείφετε ένα παραλληλόγραμμο ή στρογγυλό ταψί.
2. Παίρνετε ένα ένα τα φύλλα και τα τσαλακώνετε καλά με τα χέρια ώστε να σουρώσουν σαν ακορντεόν. Κάνετε το ίδιο και με άλλα 2-3 φύλλα, τόσα όσα χρειάζονται για να καλυφθεί ο πυθμένας του ταψιού και να μην υπάρχουν κενά. Περιχύνετε τα φύλλα με λιωμένο βούτυρο φροντίζοντας να τα βρέξετε ομοιόμορφα.
3. Στρώνετε από πάνω κατά τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα φύλλα, ραντίζοντας τα με τ6ο υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε για 20′.
4. Αδειάζετε το ζαχαρούχο γάλα σε μπολ και το αραιώνετε με 2 φλ τσ χλιαρό νερό. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε τα ψημένα φύλλα με το αραιωμένο ζαχαρούχο. Ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 30′ ακόμα.
5. Πασπαλίζετε την μπουγάτσα με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Τρώγεται κατά προτίμηση χλιαρή ή ζεστή.