Συναντήσεις κορυφής για τον Νεοκλή Κρητικό

Γεωργιάδης, Πρωτοψάλτης, Γεωργανάς και Γόντικας

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Δ. Κρητικός επισκέφθηκε τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο. Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο είχε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης του Βουλευτή Νεοκλή Κρητικού με τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, αποτέλεσε η προσεχής έναρξη των εργασιών της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, της οποίας Πρόεδρος έχει εκλεγεί ο κ. Κρητικός.

Η Ειδική Διαρκής Επιτροπή της Βουλής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ως αντικείμενο την παρακολούθηση της λειτουργίας και εξέλιξης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, και ιδίως της βιωσιμότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, που αποτελούν βασικούς πυλώνες μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής κοινωνικής ασφάλισης.

Κατόπιν ενημέρωσης για τρέχοντα ζητήματα, ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης συμφώνησε με το Βουλευτή Νεοκλή Κρητικό πως στις προτεραιότητες των εργασιών της Επιτροπής ανήκουν τα ζητήματα αρμοδιότητας του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) και της Δημοσίας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), ενώ επίσης συνέκλιναν στην ανάγκη να τεθούν και να συζητηθούν τα θέματα της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης απονομής των συντάξεων, καθώς και της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και διαδικασιών, τόσο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όσο και των εποπτευομένων από αυτό φορέων και οργανισμών.

Συνάντηση Νεοκλή Κρητικού με τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α. Σπύρο Πρωτοψάλτη. Τέθηκαν σε σειρά καίρια ζητήματα

Μια ωφέλιμη συνάντηση με τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α. Σπύρο Πρωτοψάλτη, είχε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, κατά την οποία τέθηκαν σε μια σειρά σημαντικά ζητήματα.

Ειδικότερα, οι δύο συνομιλητές διερεύνησαν τη δυνατότητα ένταξης ειδικότητας ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Δ.ΥΠ.Α. Σπάρτης, ώστε να διασυνδεθεί αποτελεσματικά και με τις υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές μονάδες της ευρύτερης περιοχής.

Επιπρόσθετο θέμα συζήτησης ήταν η αποκατάσταση του κτιρίου στο Παρόρι: «Είχαμε συζητήσει και πέρσι με τον κ. Διοικητή και πετύχαμε, απαραίτητα έργα για την κτιριακή αποκατάστασή της να ενταχθούν στο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας», αναφέρει ο βουλευτής Λακωνίας και συμπληρώνει: «Ίσως θυμάστε, πως υπάρχουν αρκετά εντοπισμένα κτιριακά προβλήματα. Συμφωνήθηκε, λοιπόν, ότι το στέγαστρο είναι επικίνδυνο και πρέπει να κατέβει».

Ο κ. Βουλευτής έθεσε στον κ. Διοικητή το ζήτημα των παλιών υπολογιστών, οι οποίοι χρήζουν αντικατάστασης. Εξάλλου, έχουν ήδη εγκριθεί τα αιτήματα για καθαρισμό περιβάλλοντος χώρου, προμήθεια γραφικής ύλης και προμήθεια κυκλοθερμικού φούρνου.

Αναφορικά με το μνημόνιο συνεργασίας με την ΙΜΜΣ, η Δ.ΥΠ.Α. ξεκαθαρίζει την πρόθεσή της για καλή και αποδοτική συνεργασία. «Ο κ. Πρωτοψάλτης με διαβεβαίωσε πως θα εξευρεθεί λύση και σχετικά με την κατοχύρωση της διατήρησης της πνευματικής χρήσης και λειτουργίας του ναΐσκου», καταλήγει ο κ. Κρητικός.

Νεοκλής Κρητικός: «Για την ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού στο Καστόρι»

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχο Δ. Γεωργανά και με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λακωνίας Πύραρχο Κ. Γόντικα, για την ίδρυση πυροσβεστικού εθελοντικού σταθμού στο Καστόρι, είχε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Τόσο ο Περιφερειακός Διοικητής Πελοποννήσου, όσο και ο διοικητής Π.Υ. Ν. Λακωνίας τάχθηκαν αρωγοί και θετικοί στο αίτημα αυτό. Η εκπαίδευση, μάλιστα, των εθελοντών, θα διεξαχθεί στο Καστόρι, με μέριμνα της Π.Υ.