Σε έξαρση η παραβατικότητα στη Λακωνία

Γρήγορα αντανακλαστικά από την Αστυνομική Διεύθυνση του νομού, η οποία προχώρησε σε σωρεία συλλήψεων

«Πλούσιο» σε συλλήψεις κι εξιχνιάσεις υποθέσεων ήταν το αστυνομικό δελτίο των τελευταίων ημερών στη Λακωνία, με την παραβατικότητα να χτυπάει «κόκκινο» και τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νομού να επιδεικνύει ταχύτατα αντανακλαστικά στον εντοπισμό των δραστών.

Πιο συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένας 20χρονος.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς ΡΟΜΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν έλεγχοι σε 90 άτομα, προσήχθησαν 11 και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα. Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν 7 άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για ναρκωτικά, 3 για στέρηση δελτίου ταυτότητας κι ένα άτομο για καταδικαστικό έγγραφο. Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Παράλληλα, 4 άτομα ηλικίας από 24 έως 46 ετών, διαπιστώθηκε ότι ηλεκτροδοτούσαν  παράνομα την οικία τους και συνελήφθησαν. Μάλιστα, σε έρευνα που έγινε σε οικία ενός 30χρονου, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Επιπροσθέτως, συνελήφθη ένας 42χρονος, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Την εβδομάδα αυτή δεν έλειψαν και οι κλοπές αυτοκινήτων, καθώς χειροπέδες πέρασε η Αστυνομίας σε έναν 17χρονο στο Γύθειο, γιατί όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμη έναν 17χρονο κι έναν ανήλικο αλλοδαπό, αφαίρεσαν όχημα. Επιπλέον, στην κατοχή του ενός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σιδερογροθιά και διαρρηκτικά εργαλεία. Την επομένη, συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο δράστες. Τέλος, για την ίδια υπόθεση στη «φάκα» έπεσαν 3 άτομα, γονείς των ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Τέλος, συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ευρώτα, ένας 28χρονος, γιατί μαζί με άγνωστο συνεργό του, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο όχημα 1 κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επιπλέον, όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν διαπράξει ακόμη 1 περίπτωση κλοπής σε όχημα.