Ρεπορτάζ Fly | Τι μέλλει γενέσθαι με τις αποζημιώσεις στα εσπεριδοειδή

Συνέντευξη προέδρου ΑΣΕ Σκάλας στον FLY - Τι απαντά ο Νεοκλής Κρητικός

“Να γίνουν πράξεις οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για πλήρη αποζημίωση των  παραγωγών εσπεριδοειδών του Δήμου Ευρώτα και του Δήμου Μονεμβασίας” ζητεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εσπεροδοειδών Σκάλας Λακωνίας, σε υπόμνημά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Το υπόμνημα αφορά στην καθυστέρηση, όπως αναφέρεται σε αυτό, των αποζημιώσεων για την καταστροφή που υπέστησαν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στους δύο πιο πάνω δήμους από τον  ισχυρό παγετό  μεγάλης διάρκειας που σημειώθηκε στις 26 του περασμένου Ιανουαρίου.

Το υπόμνημα του Συνεταιρισμού μπορείτε να δείτε εδώ:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΥΠΑΑΤ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ

Για το θέμα αυτό, μίλησε σήμερα, στην πρωινή ζώνη του Fly, ο πρόεδρος του ΑΣΕ Σκάλας, κύριος Παναγιώτης Αναστασάκος.

Νεοκλής Κρητικός στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Διευκρινίστηκε ότι θα αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί εσπεριδοειδών από τον παγετό της 26ης Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, χθες Τρίτη 15 Μαρτίου 2022.

Ο κ. Κρητικός έθεσε εκ νέου το θέμα των αποζημιώσεων των παραγωγών εσπεριδοειδών, οι οποίοι επλήγησαν από τον παγετό της 26ης Ιανουαρίου 2022, καθώς μετά τις ανακοινώσεις του ΕΛΓΑ και των αναρτήσεων και δημοσιευμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα τοπικά μέσα στης Λακωνίας, συνέχισε να υπάρχει αμφιβολία για τη διαδικασία αποζημιώσεων.

Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι η απόφαση αφορά όλους τους παραγωγούς εσπεριδοειδών, οι οποίοι επλήγησαν από τον παγετό της 26ης Ιανουαρίου. Θα αποζημιωθούν, παίρνοντας αρχικά προκαταβολή, ενώ θα συνεχιστούν οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις.

Για να δοθεί η προκαταβολή πρέπει να προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση, μέσω τροπολογίας, η οποία θα τεθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή, όπως υποσχέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς.