Ραβιόλια με σπανάκι και ροκφόρ

Μία ακόμα μοναδική συνταγή από την Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 5-6 άτομα
1/2 πακέτο βούτυρο αλατισμένο (125 γρ)
1/2 κιλό γάλα φρέσκο
4 κρόκους αυγών
3 φλ τσ αλεύρι γοχ
λίγο δυόσμο ή βασιλικό
κουκουνάρι
Για τη γέμιση
250 γρ σπανάκι βρασμένο και στραγγισμένο
150 γρ ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
2 αυγά
αλάτι και πιπέρι
Λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής
1. Λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι, το γάλα και τους κρόκους των αυγών. Κάνετε μια ζύμη μαλακιά, την αφήνετε για 1/2 ώρα να “σταθεί” και την ανοίγετε σε φύλλο.
2. Ετοιμάζετε τη γέμιση ανακατεύοντας σε μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και τη βάζετε πάνω στο φύλλο κατά διαστήματα. Διπλώνετε το φύλλο και κόβετε με ποτήρι σε σχήμα μισοφέγγαρου ή με το εργαλείο σε τετράγωνο σχήμα.
3. Ρίχνετε τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Αφού βράσουν για 3′, από την στιγμή που θα πάρουν βράση, ρίχνετε 1 φλ τσ νερό βρύσης και σβήνετε τη φωτιά.
4. Τα αφήνετε άλλα 5′ και τα σερβίρετε σε πιατέλα με μπόλικο βασιλικό, κουκουνάρι και βούτυρο που προηγουμένως το έχετε κάψει καλά.