Ιδρύεται εθελοντικός πυροσβεστικός σταθμός στο Γεράκι

Εγκρίθηκε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Νεοκλή Κρητικού

Την έγκριση από το αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος της ίδρυσης εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού Α’ Τάξης στην Τ.Κ. Γερακίου Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, γνωστοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Διευκρινίζεται, πως ο Δήμος Ευρώτα θα αναλάβει τις περαιτέρω ενέργειες, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη λειτουργία του.

Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία του Διοικητή της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχου Κώστα Γραφάκου. Ο έμπειρος αξιωματικός θεωρείται πρωτοπόρος στις ενέργειες για οργάνωση και λειτουργία εθελοντικών πυροσβεστικών δομών στη Λακωνία. Η ίδρυση του συγκεκριμένου ΕΠΣ, θα ενισχύσει την πυροπροστασία του Γερακίου και της ευρύτερης περιοχής.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του δημοτικού συμβούλου Ευρώτα, κου. Παναγιώτη Δρούσια, ο οποίος είχε λάβει την πρωτοβουλία, ενώ ο κ. Γραφάκος είχε πραγματοποιήσει σχετική ενημέρωση σε τοπικούς παράγοντες και φορείς στο Γεράκι στο ξεκίνημα της προσπάθειας.

«Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και σε αυτούς, όπως και στο Δήμο Ευρώτα! Η ανάπτυξη του εθελοντισμού σε όλα τα επίπεδα, είναι ελπιδοφόρα και ωφέλιμη για την κοινωνία», υπογράμμισε ο κ. Κρητικός. «Συγχαρητήρια και στο Δήμαρχο κ. Δήμο Βέρδο», τόνισε ο βουλευτής Λακωνίας.

Αξιοσημείωτο είναι πως είναι ο πρώτος ΕΠΣ Α’ Τάξης στην Ελλάδα. Ο Δήμος Ευρώτα πρωτοπορεί πανελλαδικά στους Εθελοντικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς: έχουν προηγηθεί εκείνοι της Μυρτιάς (Β’ τάξης) και των Κροκεών (εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο).